Според доклад, представен от трима правни експерти на сесията на

...
Според доклад, представен от трима правни експерти на сесията на
Коментари Харесай

ОССЕ описва в доклад руските престъпления

Според отчет, показан от трима правни специалисти на сесията на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) във Виена, Русия нелегално и систематично е задържала хиляди украински жители от 2014 година насам, съобщи ДПА.

Експертите обявиха, че имат " обосновани догатки ", че през този интервал са били осъществени закононарушения против човечеството и военни закононарушения. Русия завзе Кримския полуостров през 2014 година, преди да стартира пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година



В края на февруари 45 от 57-те страни членки на ОССЕ разпоредиха правенето на отчет за задържането на украински цивилни жители, като се възползваха от процедурите на ОССЕ, които разрешават сходни следствия без разрешението на засегнатата страна.

Тримата специалисти – Вероника Билкова от Чехия, Сесилия Хелествейт от Норвегия и Елина Щайнерте от Латвия – не можаха да кажат тъкмо какъв брой души са били арестувани в Украйна през изследвания интервал.

Но съгласно тях става дума за хиляди хора и основават тази си преценка на документи и устни свидетелства от украински чиновници, жертви и очевидци.



Според тази информация арестуваните са били подлагани на полово принуждение, апетит и жадност. Експертите загатнаха и за убийства на арестувани и пандизчии, като да вземем за пример в Буча край Киев през 2022 година  Произволното задържане на огромен брой украински цивилни жители наподобява е " определяща характерност на политиката на Руската федерация във краткотрайно окупираните територии ", гласи отчетът.

Задържаните са били упреквани, че поддържат украинската войска или отхвърлят съветската интервенция, за втълпяване на боязън и принуждаване към съдействие с съветската страна, се споделя в документа.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР