Според Британската антарктическа служба бързата загуба на лед от 2016

...
Според Британската антарктическа служба бързата загуба на лед от 2016
Коментари Харесай

Императорските пингвини измират заради климатичните промени

Според Британската антарктическа работа бързата загуба на лед от 2016 година насам има унищожителен резултат върху императорските пингвини, които разчитат на него, с цел да се чифтосват и да отглеждат децата си. Малките умират, защото попадат във водата, преди да се развият водоустойчивите им пера, което води до хипотермия или до удавяне. Досега през тази година са наранени четиринадесет колонии, до момента в който през предходната година те са били деветнадесет, като съгласно службата загубата на морски лед е била рекордна.

Последните открития са оповестени в списание Antarctic Science и съставляват отчет за напредъка на изследване, оповестено в Nature през август предходната година. Изследователят от Питър Фретуел счита, че кумулативната загуба на лед през годините оказва съществено влияние върху популацията на животните.
Императорските пингвини са в действителност неповторимо животно. Това е единствената птица, която се развъжда върху морския лед в Антарктида. За да бъде това допустимо тази платформа би трябвало да е постоянна и непокътната, до момента в който дребните се излюпят, пораснат и се снабдят с водоустойчиви пера.
Питър Фретуел, откривател, Британска антарктическа работа

Организацията е в развой на опити да получи сбор на популацията, само че сега разчита на сателитни фотоси за приблизителното число на пингвините във всички колонии. Според Фретуел предходната година пиленцата в пет колонии са били изцяло унищожени. Той е угрижен за това какво ще се случи до края на годината.
Тази година бяхме доста обезпокоени, тъй като изискванията на морския лед станаха даже по-лоши от миналогодишните. Притеснени сме, че обстановката ще става все по-непоправима.
Питър Фретуел, откривател, Британска антарктическа работа

Фретуел пресмята, че от 2018 година насам е наранена сред 10 и 20 % от гнездовата популация. За учените, които учат района от 50 години, това е сериозна паника. Той прибавя, че климатичните промени са се проявявали постепенно в Антарктида, само че в този момент трагичните промени в климата значат, че има освен по-малко морски лед, само че и че ледът се разпада доста по-рано от преди, а това е от решаващо значение за императорските пингвини.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР