Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае

...
Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае
Коментари Харесай

МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители

Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае от неотложно освидетелстване, а е в ареста

От 8:30 ч. през вчерашния ден, на територията на частното пристанище „ Европа ” в Бургас тече следствие. Към сегашния миг е известно единствено, че има арестувани в ареста четирима чиновници - две дами и двама мъже.

Една от служителките е била бита, откакто часове наред е била притискана да признае съществуване на контрабандно гориво.

Флагман разбра за течащата интервенция на Министерство на вътрешните работи от самия притежател на пристанището Николай Филипов, който е отвън България и разполага с откъслечена информация за протичащото се.

„ Моя доверителка е била удряна в главата от граждански полицейски чиновник. Успях да проведа адвокатско рандеву с нея в ареста на Пето РУ-Бургас преди броени минути. Тя наподобява доста зле. Има белези от удар на лявата скула, както и белези по лявата ръка ”, заяви адв. Веселина Василева, която съставлява служителката от счетоводството на пристанището, както и нейния брат. И двамата са в ареста.

Заповедите им за задържане, както и тези на другите двама чиновници, са били издадени 13 часа, откакто в действителност те са били задържани на територията на пристанището без да имат опция да се чуят с който и да било. Забранено им е било и да се обадят и на юрист.

Василева съобщи, че внася в Окръжна прокуратура искане за неотложно освидетелстване на нейната доверителка. Не е ясно под чие управление се организира интервенцията и дали в нея са включени профилирани сили на Министерство на вътрешните работи. Наблюдаващ прокурор е Зоя Милтиядова.

Пристанище „ Европа ” е профилирано за износ на дървени материали и дърва за огрев. На негова територия се изкупуват черни и цветни метали. Разполага с две корабни места и четири карго кораба.

По всяка възможност инспекцията се прави от ОДМВР-Бургас след сигнал, че с корабите се реализира търговия с контрабандни горива и се укриват акцизи. Текат разпити.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР