Спорът относно избора на българското предложение за „Оскар“ достигна и

...
Спорът относно избора на българското предложение за „Оскар“ достигна и
Коментари Харесай

Скандалът с българския филм за Оскар стигна до Холивуд

Спорът по отношение на избора на българското предложение за „ Оскар “ доближи и до Холивуд. Това се случи, откакто влиятелното издание Deadline показа проблема пред гилдията в Съединени американски щати.

Списанието показва гледната точка на Теодор Ушев, който разгласи избора за нелегитимен поради неналичието на полемика от страна на комисията към НФЦ. В обявата са представени още тезите на Светла Ганева, Мина Милева и Весела Казакова, ръководителят на журито проф. Божидар Манов и други

Изданието Deadline се потвърди като най-чувствително към тематиките за българското кино в Съединени американски щати. Това се дължи и на обстоятелството, че един от основните редактори на списанието е българската журналистка Нели Андреева, написа Епицентър.

Самата медия не взима отношение по отношение на двата кино лентата, оспорващи правото да се явят на 94-ите награди „ Оскар “. Това са „ Страх “ на Ивайло Христов и „ Жените в действителност плачат “ на Мина Милева и Весела Казакова, като комисията отреди на първия от тях да се показа пред Американската киноакадемия. Междувременно лентата на двете дами с присъединяване на Мария Бакалова реализира голям триумф на Запад през последните месеци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР