Спокоен за стабилното състояние на Георги Петков, но и все

...
Спокоен за стабилното състояние на Георги Петков, но и все
Коментари Харесай

Лекарят на "Славия" пред bTV: Шофьорът на линейката ми каза, че вратата няма да се отвори


Спокоен за постоянното положение на Георги Петков, само че и към момента шокиран от обстановката със заялата врата на колата за спешна помощ беше лекарят на " Славия " - Дениз Йълмаз. Именно той първи се притече на помощ на вратаря на " белите " Георги Петков, който си глътна езика след конфликт с Жорди Кайседо от ЦСКА в края на първото полувреме на мача.

Откарването на стража в болница се забави с 8 минути, защото задната врата на колата за спешна помощ на стадиона не се отвори. Според Йълмаз, самият водач му е споделил, че това ще се случи.

" Като споделих на водача на колата за спешна помощ, че би трябвало да го изпратим в болничното заведение, той ми сподели: „ Вратата не ми се отваря! “. Аз го питах: „ Как не ти се отваря? Това не е съществено, тъй като би трябвало по най-бързия метод да действаме и да го изпратим в болничното заведение. “ Просто бях шокиран! Ако имаше и същия случай и с Кайседо, не знам втората кола за спешна помощ по какъв начин щяхме да реагираме, по какъв начин да го изпратим, тъй като първата не ни стига, не е естествена. Не знам при втори случай какво щеше да се случи ", съобщи той.

Снимка: Lap.bg


" За първи път ми се случва сходен проблем с кола за спешна помощ. Като съм бил и в други страни, също действаме по най-бързия метод. Там колите за спешна помощ са на доста високо равнище. В тези случаи би трябвало незабавно, по най-бързия метод да изпратим индивида или пациента до болничното заведение, с цел да могат там да го стабилизират. Тук, като сме на терена, нямаме тази инсталация, която в болничното заведение я имат ", добави той.

Лекарят описа и още детайлности за случая и метода, по който е оказал помощ на Петков.

Снимка: Lap.bg


" Първоначално беше несъответстващ. Веднага го питах: „ Къде сме? Какъв е резултатът? С кой играем? “ Като ми отговори и на трите въпроса с „ Не знам! “ взех решение да извикам колата за спешна помощ и да го изпратим в болничното заведение. На първия път, като влязох, тогава първия път беше. И след това отново, като губи схващане. Езикът е мускул и притиска трахеята. Наложи ми се на два пъти ", съобщи лекарят.

Той е оптимист за възобновяване на вратаря.

Снимка: Lap.bg


" Снощи се чух с него за една минута. Не желаех доста да го тормозя. Добре е, нормализиран е. С дежурния доктор се чухме и сутринта имах още един диалог. Добре е, има единствено леки болки в тила. До 1-2 дни ще го изпишат. На себе си е, приказва, обаче е много от фрагментите му се губят. Веднага са му създали рентген, скенер, кръвни проучвания. Слава Богу, всичко е наред! ", сподели той.

Според Йълмъз, Петков ще може да се върне на терена след случая. Той чака вратарят да възобнови тренировки след 2 седмици.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР