СподелиЗащо отново отиваме на избори? Струваха ли си тези 10

...
СподелиЗащо отново отиваме на избори? Струваха ли си тези 10
Коментари Харесай

Денков: На избори ни прати Борисов под натиска на Пеевски

Сподели
Защо още веднъж отиваме на избори? Струваха ли си тези 10 месеца? Какво следва? Това са единствено част от въпросите, които ни задаватe при срещите ни в страната – нерядко с звук на рецензия и отчаяние. Чуваме ви! Ще продължим диалозите и през идващите дни и седмици в търсене на най-хубавото решение за България след изборите. Това написа в профила си във „ Facebook “ акад. Николай Денков от „ Продължаваме промяната “.

В обявата си той обобщава обстоятелствата по тематиките, които разискват в срещите си с хората.
Кой ни изпрати на избори и за какво?
Краткият отговор е – Борисов, под натиска на Пеевски, който непрестанно се опитваше да се вклини във властта. Започнахме промените, само че двамата не пожелаха те да бъдат доведени до дъно – може би тъй като това би разрешило действителни следствия, същински надзор и ефикасни присъди за незаконна активност.

Считам, че Пеевски е най-заинтересован от новите избори, тъй като се надява да усили изборните резултати на Движение за права и свободи и дружно с ГЕРБ да имат болшинство в идващия парламент. А в хода на изборите да смени доста от депутатите с лоялни нему хора – освен в Движение за права и свободи, само че и в ГЕРБ, където към този момент има доста мощно въздействие, както установихме през последните месеци.
Струваха ли си последните 10 месеца?
Едно ръководство има смисъл, в случай че реализира потребни резултати. За първи път успяхме да накарахме ГЕРБ и Движение за права и свободи да работят по нашата стратегия – с плануваните промени в интерес на хората и на бизнеса. Да, чакахме всеки ден да е борба и всеки триумф да е сложен. До огромна степен знаехме с какво се захващаме – и че може кабинетът да не издържи до края. Но не се отказвахме, тъй като разочарованието ви от поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи беше знак, че сте стигнали лимита на търпимостта към латиноамериканския, олигархичен модел на ръководство.

В същото време бяхме наясно, че нищо няма да се промени, в случай че подлагаме на критика този модел в профил. Промяната не може да се случи единствено с апели, заявления и митинги. Тя идва от сърцето на институциите, с смяната в законите, с хората, които работят от вътрешната страна, малко по малко, посредством инструментите на властта – и по-бавно, в сравнение с ни се желае.
Какво следва?
България още веднъж е на кръстопът и би трябвало да избира всред два пътя:

1. На промените за по-добро европейско бъдеще с нараснали приходи, по-малко неравноправие и подобаващи условия за развиване на персоналната самодейност и бизнеса.

2. Назад към мрачните практики с институциите „ бухалки “ за рекет върху бизнеса, районните управляващи и жителите, застанали на нечий път. Без правораздаване и с продължаващо чувство за неустановеност, в името на замогването на няколко олигарси, за сметка на всички останали българи.

Олигархията ще активизира целия си запас, с цел да се върне още веднъж на власт и да отмъсти за „ загубите си “ през последните 3 години, в които не можеше да ръководи директно посредством ГЕРБ и Движение за права и свободи. Отмъщението и желанието за продобиване на служебна победа на изборите проличава в светкавичните координирани дейности по смени на хора на основни позиции и скалъпените обвинявания към политически съперници.

ПП-ДБ ще работим дружно за резултати, които да ни разрешат да продължим промените. Това ще бъде главният залог в идните национални и европейски избори. А от вашата поддръжка зависи в коя България ще живеем.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР