СподелиУкрайна обяви, че е свалила два руски командни самолета над

...
СподелиУкрайна обяви, че е свалила два руски командни самолета над
Коментари Харесай

Киев се похвали, че е свалил два руски самолета

Сподели
Украйна разгласи, че е свалила два съветски командни самолета над Азовско море, предаде Агенция Франс Прес.

„ Благодаря на военновъздушните сили за тази съвършено планувана и изпълнена интервенция в региона на Азовско море “, съобщи Валерий Залужний, главнокомандващ на украинската войска.

Според Киев са унищожени А-50 – аероплан за разкриване, наблюдаване и ръководство на въздушното пространство, и Ил-22 – аероплан, който се употребява и като команден пункт. Украинската войска обаче не посочи по какъв начин са били свалени тези самолети.

Тези самолети се употребяват за разузнаване, идентифициране на цели и съгласуваност на войските.

Говорителят на Кремъл съобщи, че не може да разяснява заради липса на информация по тематиката.

„ Не разполагаме с информация по този въпрос “, сподели Дмитрий Песков, преди да се позове на съветското министерство на защитата, което по принцип не оповестява за загубите и неуспехите си.

Русия нееднократно е претендирала за въздушно предимство над Украйна, само че в реалност то в никакъв случай не е било непрекъснато.

В продължение на съвсем две години западната военна помощ укрепваше и противовъздушната защита на Украйна, с цел да защищити страната от залповете от ракети и дронове, които Русия изпраща съвсем всекидневно над украинските градове, разяснява Агенция Франс Прес.
По информация от организация „ Ройтерс “ украинското министерство на защитата е оценило на 330 милиона $ самолета А-50, който е въведен на въоръжение съвсем в края на руската епоха, който е с огромен обхват на деяние и който може да следи територия от няколкостотин километра за противников самолети, кораби и ракети.

В началото на предходната година съветското министерство на защитата сподели, че осъвременена версия на самолета, по този начин наречената версия А-50U прави задачи в Украйна. Самолетът, чието название по натовската класификационна система е “Мейнстей ”, може да засече и да наблюдава ракета, изстреляна от разстояние от 800 км., както и да набелязва цели по вода и суша на разстояние 300 км.

По данни в годишния отчет за 2021 година на основания в Лондон мозъчен концерн Международен институт за стратегически проучвания Русия разполага с 9 самолета А-50 на въоръжение, в това число 4 от модификацията А-50U. По данни от други източници се допуска, че броя е към 12, като също толкоз са и Ил-22, само че министерство на защитата на Русия не разяснява тези информации.

Агенция „ Ройтерс “ показва, че няма данни за метода, по който са свалени самолетите, за които оповестяват в този момент украинските Военновъздушни сили, а съветското министерство на защитата към този момент не е коментирало заложения от организацията в писмен тип въпрос по случая.

ДПА отбелязва по тематиката, че в утринната сводка за напредъка на военните интервенции в Украйна, оповестена всекидневно от Генералния щаб на украинските въоръжени сили, не са били посочени данни за сходни свалени самолети.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР