СподелиГодишните технически прегледи за автомобили с нови цени.Експерти отчитат, че

...
СподелиГодишните технически прегледи за автомобили с нови цени.Експерти отчитат, че
Коментари Харесай

Скок на цените на техническите прегледи тази година. Защо?

Сподели
Годишните механически прегледи за коли с нови цени.

Експерти регистрират, че съвсем двойно ще заплащат притежателите на леки коли.

Ако до този миг сме плащали сред 45 и 60 лв., то в този момент цените доближават до 90 лева

Според Емил Панчев, ръководител на Съюза на българските автомобилисти (СБА), скокът се дължи на увеличението на минималната работна заплата.

„ Увеличената минимална заплата покачва и цената на услугата, защото ние би трябвало надлежно да осигурим фрагменти в пунктовете за механически прегледи, на които би трябвало да се заплащат конкурентни заплати “, съобщи пред Българска национална телевизия специалистът Тодор Желев.

Традиционно в София са най-скъпите прегледи.

„ Цените варират съгласно пазара. Има дребна разлика в цените в столицата и в провинцията – в порядъка на 5 – 10 лв. “, добавя Желев.

Според него наложителната „ услуга “ може и да нарастне още до края на годината.

В момента минималната цена за услугата може да се откри за към 60 лева Стандартно обаче тя е 70 лева – такава е и в пунктовете на СБА, само че тук-там стига 90 и даже 100 лева (за коли с газова уредба и таксиметрови коли), демонстрира проерка на „ Сега “.

За бусове и дребни камиони всеобщо се заплаща 100-120 лева

От тази година пунктовете би трябвало да отговорят на нови условия, които да понижат опциите за интервенция в регистрираните данни. Това става допустимо, тъй като всички данни ще се регистрират в действително време.

Техническите пунктове би трябвало да обезпечат съгласуваност на димомерите, спирачни стендове и газ анализаторите с осведомителната система на ИА „ Автомобилна администрация.

До момента към 200 пункта от 1100 в страната дават отговор на новите условия.

Друга смяна в нормативната разпоредба дава опция на „ Автомобилна администрация “ да събира техническа информация от автопроизводителите, която се дава и на пунктовете за годишни прегледи, с цел да се ревизират и съпоставят параметрите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР