СподелиДва часа и половина е продължила днешната операция на Роберт

...
СподелиДва часа и половина е продължила днешната операция на Роберт
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия беше опериран за втори път

Сподели
Два часа и половина е траяла днешната интервенция на Роберт Фицо. Според вицепремиера Калиняк, идващите няколко дни ще бъдат решаващи. Въпреки, че положението на словашкият министър председател е тежко, страната продължава да действа, твърдят управляващите.

„ Състоянието му остава доста съществено, само че ви апелирам да деянията самообладание и схващане към нас. В идващите дни ще имаме повече изясненост за здравето на премиера Фицо. Важно е да подчертая, че ние продължаваме да работим както нормално. Държавата не е „ замръзнала “ и министерствата действат. Държавата е постоянна и пациентът е постоянен, в случай че мога по този начин да го обобщя “, сподели Роберт Калиняк, вицепремиер и министър на защитата.

Преди да стане ясно, че Фицо ще бъде опериран наново, се очакваше да бъде взето решение дали да бъде превозен от Банска Бистрица в Братислава, написа Българска телеграфна агенция.

Засега 59-годишният министър председател ще остане в интензивното поделение на болница Рузвелт.

„ След обикновен скенер тази заран, беше открито, че министър председателят има некротична тъкан, останала след отстраняването на патроните.

В момента е нормализиран и в схващане, само че положението му остава тежко “, съобщи Мириям Лапуникова, шеф на болница Рузвелт.

Месец преди покушението, в обява във Facebook Фицо упрекна медиите, с които отдавна води война, че съзнателно насаждат напрежение в обществото, което рано или късно може да докара до убийството на политици.



В опит да успокои пристрастеностите, президентът Зузана Чапутова предложения на среща определения за държавен глава Петер Пелегрини и водачите на всички парламентарно показани партии.

Стрелбата против Фицо предстоящо предизвика полемика за политическата обстановка в Словакия.
Словашката политика е може би най-агресивната в Европейски Съюз. Никак не ми харесва реториката на нашите ръководещи “, счита Тим, гражданин на Братислава.
„ Имам чувството, че през множеството време политиците ни са заети с това да се сочат един различен с пръст. Не го намирам за здравословно и градивно “, сподели Вероника, жителка на Братислава.

„ Потънали сме в ненавист и шовинизъм и хората към този момент не знаят по какъв начин да показват страстите си “, мисли Ивета, жителка на Братислава.

71-годишният хипотетичен стрелец беше разпознат от словашките медии като. Засега от следствието не разкриват детайлности към него, с изключение на, че е работил самичък.



Предполагаемият причинител е разгласил клипове, в които подлага на критика държавното управление на Роберт Фицо. Днес домът му е бил претърсен, конфискувани са преносим компютър и други персонални движимости.
Медиите идентифицираха нападателя като Юрай Цинтула, пенсионер на 71 години.
Вчера той беше упрекнат в опит за ликвидиране поради тази офанзива, която полицията дефинира като политически стимулирана.

Фицо беше взет под прицел в сряда, когато искаше да поздрави множеството след изнесено съвещание на министерския съвет в Хандлова, в Централна Словакия, на към 80 километра от Левице.

Той беше превозен в болничното заведение в Банска Бистрица за интервенция, траяла пет часа. Атаката потресе Словакия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР