Специално за инвестицията в имот разделяме въпроса на две гледни

...
Специално за инвестицията в имот разделяме въпроса на две гледни
Коментари Харесай

Финансов консултант: Вариант за инвестиции са капиталовите и фондовите пазари

Специално за инвестицията в парцел разделяме въпроса на две гледни точки – дали закупуваме парцела за да живеем в него или за инвестиция.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria финансовият съветник от „ Моите пари “ Иван Стойков.

Ако търсим парцел за жилищни потребности всеки миг е сполучлив. За парцелите за инвестиция обаче би трябвало да се направи по-задълбочен разбор. Да се направи преценка на самия парцел дали би бил атрактивен в бъдеще, защото за една година цените са нарастнали с 30%. Очакванията са разграничени на две – една част от наблюдаващите този пазар споделят, че ще има повишаване на цените, други споделят, че ще има рухване на цените. Реално никой сигурно не може да го каже. Смятам, че ще има по-скоро задържане на цените, в сравнение с нов растеж, изключително в подобен размер.

Все още заемите са на исторически ниски стойности и в случай че заемът е в лв. и приходите ни са в лв., то инфлацията им се отразява по един и същи метод. Кредитите към момента са преференциални, само че хората би трябвало да преценяват опциите си, тъй като сме в обстановка на инфлация и приходите ни са подложени на напън.

Ако оставяме пари в банка с концепцията да получим рентабилност от това – сигурно не е преференциално.

Алтернативите за вложения могат да бъдат потърсени на финансовите и на фондовите пазари. Има безчет благоприятни условия за вложения в акции, облигации, деривативни принадлежности. Естествено, всичко това благодарение на експерти и специалисти. Може да се употребяват разновидностите и за групово вложение във взаимни фондове, в борсово търгувани фондове, благородните метали, първични материали и така нататък

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР