Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични

...
Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични
Коментари Харесай

ГДБОП иззе голямо количество наркотици от София и В. Търново

Специализираната полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с наркотични субстанции, е извършена на 5 януари т.г. на територията на Велико Търново и София. Действията са осъществени от чиновници на ГДБОП  под надзора на Окръжна прокуратура -  Велико Търново.

В хода на интервенцията, на ул. „ Магистрална “ в гр. В.Търново  бил подаден сигнал за прекъсване на лек автомобил, ръководен от 39-годишен локален гражданин, с който пътувал и негов връстник от гр. Дряново. 

Шофьорът не се подчинил, само че при опит да избегне полицейската инспекция се е блъснал в служебния автомобил. При подхванатото претършуване, в купето на транспортното средство антимафиотите разкрили близо 500 г наркотично вещество, дало присъщата реакция на амфетамин при осъществения полеви наркотест. В рамките на следствието била добита информация, че дрогата е закупена по-рано същия ден от столичанин, който бързо бил разпознат. Така, в изискванията на необходимост, последвали процесуално-следствени дейности както в жилището на водача във Велико Търново, по този начин и в населявания от 38-годишния столичанин дом в региона на кв. „ Дървеница “. От жилището на 39-годишния мъж било конфискувано бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, с тегло към 100г, електрона везна, мобилни телефони и сумата от 2000 лева При претърсването на столичния парцел служителите на реда намерили 143 плика, готови за улично разпространяване, съдържащи 190 г бяло кристалообразно и прахообразно вещество, дало индикация на амфетамин при теста, 5 г бяло прахообразно вещество – кокаин, и 4 г марихуна, мобилни телефони, електрона везна и 1000 лева

Тримата мъже били арестувани в полицейския арест за период до 24 часа, а по случая - формирано досъдебно произвеждане за извършено  закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващ прокурор столичанинът и водачът са привлечени като обвинени и са арестувани за период до 72 часа по реда на Наказателно-процесуален кодекс. Предстои внасяне на искане до Окръжен съд гр. Велико Търново за налагане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР