Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян

...
Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян
Коментари Харесай

Безплатни прегледи в Белодробната болница в Троян по повод Световния ден на астмата

Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания в Троян (СБАЛББ) ще означи Световния ден на астмата с безвъзмездни профилактични прегледи. Те ще се проведат в седмицата от 7 до 10 май.

Това заяви за Българска телеграфна агенция доктор Цветомила Дудевска, шеф на лечебното заведение.

Екип от лекари ще преглежда всички жители, които желаят да си създадат обзор, обвързван с налично белодробно заболяване или профилактика. Прегледите ще се организират всеки ден от 8:00 до 16:00 часа в приемно-консултативните кабинети на болничното заведение.

В рамките на самодейността навън, в двора на лечебното заведение, ще се извършат гратис функционални проучвания на дишането (спирометрия). „ Това е златен стандарт за диагностика на астма и други бронхо-обструктивни болести “, сподели доктор Дудевска.

Тя описа, че се отбелязва прочут растеж на положения, свързани с бронхиална спънка. В доста от случаите тя може да се свърже и с начало на астма.

„ Удачно е пациенти, които имат известни усложнения с дишането, в това число като разследване от прекарана КОВИД зараза, да създадат този тест,  който да покаже има ли функционални ограничавания или не “, добави шефът на лечебното заведение.

Прегледите ще са свързани и със снемане на подробна анамнеза от пациентите, при която ще се изследват фамилна обремененост, работа в запрашена среда или с субстанции, които биха могли да окажат влияние върху дихателната система. При нужда, на пациентите ще бъдат направени образни, клинични и микробиологични проучвания.

На 9 май от 11:00 часа в конферентната зала на болничното заведение ще се организира образование на пациенти, които към този момент страдат от астма, за прилагане на техните инхалаторни лекарства.

По думите на доктор Дудевска вярното потребление на инхалаторните лекарства е  важна част от поддържане качество на живот на пациентите с астматични болести.

В образованието могат да се включат и общопрактикуващи лекари, които демонстрират интерес към тематиката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР