Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични

...
Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични
Коментари Харесай

Двама са задържани с наркотици при операция на РУ-Дулово

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с наркотични субстанции, е извършена на 31 януари от чиновници на група „ Криминална полиция “ при РУ-Дулово. Действията са подхванати след предварителна оперативно-издирвателна работа и следствие на информация за лица, занимаващи се с опиати.

Първоначално в село Черковна криминалистите засекли 27-годишен, прочут с противоправни прояви, и при осъществения персонален обиск разкрили у него 18 топчета от алуминиево фолио, съдържащи общо 12.80 грама канабис, разпознат с полеви наркотест.

В хода на по-нататъшното следствие криминалистите се насочили към 48-годишен от село Межден, съпричастен по случая. В дома му в селото било осъществено претършуване, при което били открити и конфискувани 89.75 грама канабис. Мъжът е арестуван в полицейския арест. Той има богато престъпно минало, в това число и за закононарушения, свързани с опиати.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член чл.354 а, ал.3 от Наказателния кодекс, следствието продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Силистра. Предстои претенции за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ да бъдат импортирани за разглеждане в Районния съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР