Специализант в Отделението по Ендокринология в УМБАЛ-Пловдив“ с ръководител д-р

...
Специализант в Отделението по Ендокринология в УМБАЛ-Пловдив“ с ръководител д-р
Коментари Харесай

Млад ендокринолог от УМБАЛ-Пловдив с отличие за Най-добър клиничен случай

Специализант в Отделението по Ендокринология в „ УМБАЛ-Пловдив “ с началник доктор Станимира Станчева получи грамота на практическа среща в Банско.

Д-р София Константиниду взе участие в сесия „ Най-добър клиничен случай “, показани от млади лекари, които сега специализират, и нейната презентация е оценена.

Споделих с тях по какъв начин в Спешно приемно поделение на болничното заведение е докаран пациент на 56 години от Пловдивска област в мощно влошено положение и голям брой недоволства – сърцетуптене, доста ниско кръвно, постоянно и щедро уриниране, мощна жадност. До този миг не е имал болести и не организира медикаментозна терапия. Първоначално е настанен за лекуване в Отделението по Кардиология, само че се утежнява и е изместен в ОАИЛ, където е лекуван 10 дни. При извършена консултация с ендокринолог се открива, че е с новооткрит диабет вид 2 с рисково висока кръвната му захар от 78 ммол/л. Мъжът твърди, че в никакъв случай до в този момент не е съветван с доктор по този мотив.

„ Назначих терапия и го поканих след месец за следене на положението. Когато пристигна, с голяма наслада открих, че всички кръвни индикатори към този момент са в норма, а той се усеща добре “, сподели доктор Константиниду. Тя изясни, че на този стадий пациентът е осведомен със болестта си, ще бъде подготвен по какъв начин да приема лечението си, по какъв начин да се храни и каква физическа интензивност е наложителна за него.

„ Случаят е извънредно необичаен, в отделението до момента не е постъпвал болен с кръвна захар 78, имало е с 30-40, само че толкоз висока – в никакъв случай, разяснява завеждащата. – Д-р Константиниду, която специализира при нас от година, е показала висок професионализъм, като е назначила най-подходящото лекуване, което в къси периоди е дало отличен лечебен резултат. “ Според началника на отделението в Ендокринология всеки болен се лекува самостоятелно съгласно неговото положение, съпътстващи болести, възраст и така нататък

Оставаме отворени за консултация на всички, които имат някакви проблеми или терзания. Призоваваме всички най-малко двукратно годишно да ревизират кр. си захар, а за диабетиците това би трябвало да бъде част от ежедневната им рутина, сподели доктор Станчева.

За връзка с отделението пациентите могат да звънят на тел: 032/906-187.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР