Специален QR код ще препраща потребителите към Националния туристически регистър,

...
Специален QR код ще препраща потребителите към Националния туристически регистър,
Коментари Харесай

QR код ще дава информация за туроператор, хотел или планински водач


Специален QR код ще препраща потребителите към Националния туристически указател, с цел да се осведомят за определения от тях туроператор, хотел, заведение за хранене и забавление или планински лидер. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при връчването на премията й от Съюза на ветераните от българската гражданската авиация.

Кодът ще се слага на наложителните удостоверения, които всички те би трябвало по закон за имат, с цел да правят активност. При сканирането му той ще препраща туристите към данните на съответния обект в регистъра. По този метод всеки, който пътува ще получава през смарт телефона си нужната информация, изясни Ангелкова.

Чрез кода потребителите ще могат да наблюдават има ли определения от тях туроператор наложителната по закон застраховка. Това те могат да вършат и сега, само че през уеб страницата на Министерството на туризма, влизайки в Националния туристически указател.

В него месец преди приключването на застраховката името на туроператора " светва " в оранжево, а след приключването й - в алено. Това оказва помощ на туристите да се ориентират, когато решат да вършат резервации за почивки, разяснява министърът на туризма.

Администрацията ще получава и сигнал при внезапно завишаване на лимита на застраховката от даден туроператор. По този метод ще се обезпечи спомагателна отбрана на туристите, тъй като практиката от последните години сподели, че постоянно след внезапно увеличение на лимита, туроператори афишират несъстоятелност, уточни Ангелкова.

На годишната среща на Асоциацията на българските самолетни компании Ангелкова получи премия от Съюза на ветераните в авиацията за принос за запазване на историческото завещание на българската авиация и почетен знак на асоциацията във връзка 70- годишнината на българската гражданска авиация. С

През предходната година общият брой туристически визити на чужденци у нас е близо 8.9 млн., което е с над 1.5 млн. души повече от популацията на страната. Ръстът на туристи е над 7% по отношение на 2016 година, сподели Ангелкова.

По думите й резултатите от първия месец на годината са доста положителни. Повече от 437 хиляди непознати туристи са посетили България през януари. Това е 19% растеж по отношение на същия месец година по-рано. Само летище " София " е обслужило близо 6.5 млн. пасажери и регистрира растеж от 30 на 100, сподели Ангелкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР