Спасяват барелефа на Елин Пелин в пловдивско училище с името

...
Спасяват барелефа на Елин Пелин в пловдивско училище с името
Коментари Харесай

Гаф с Елин Пелин: Спасяват барелефа на писателя, зазидан при училищен ремонт

Спасяват барелефа на Елин Пелин в пловдивско учебно заведение с името на писателя , който строителни служащи зазидаха. Това е станало при огромен ремонт, който тече от началото на годината. Сега планът ще бъде модифициран.

Снимки на барелефа на Елин Пелин, закрит на половина от гипсокартон,  провокираха остри реакции при публикуването им във Оейсбук групата „ Спаси Пловдив “.

„ Като се върнахме след пролетната почивка, това беше направено. На нас не ни стана прелестно, тъй като всеки, който влиза в учебно заведение, вижда барелефа. Никога не е коментирано с управлението, с сътрудниците това да бъде отстранено “, сподели Татяна Минкова, зам.-директор на учебно заведение „ Елин Пелин “.

 Защо учители в частна музикална школа не получават заплати? Тази сутрин 4 мин. Защо учители в частна музикална школа не получават заплати?  Изработени, само че неизплатени: Защо учители не получават нарастването със задна дата? България 3 мин. Изработени, само че неизплатени: Защо учители не получават нарастването със задна дата?  Притеснителен отчет: Всяко шесто дете в учебно заведение е било жертва на кибертормоз Светът 3 мин. Притеснителен отчет: Всяко шесто дете в учебно заведение е било жертва на кибертормоз  Голяма смяна за дребното село: Нова дограма, зъбни протези и ремонт на учебно заведение Тази събота и неделя 2 мин. Голяма смяна за дребното село: Нова дограма, зъбни протези и ремонт на учебно заведение  Защо учители в частна музикална школа не получават заплати? Тази сутрин 4 мин. Защо учители в частна музикална школа не получават заплати?  Изработени, само че неизплатени: Защо учители не получават нарастването със задна дата? България 3 мин. Изработени, само че неизплатени: Защо учители не получават нарастването със задна дата?  Притеснителен отчет: Всяко шесто дете в учебно заведение е било жертва на кибертормоз Светът 3 мин. Притеснителен отчет: Всяко шесто дете в учебно заведение е било жертва на кибертормоз  Голяма смяна за дребното село: Нова дограма, зъбни протези и ремонт на учебно заведение Тази събота и неделя 2 мин. Голяма смяна за дребното село: Нова дограма, зъбни протези и ремонт на учебно заведение

Веднага след абсурда стената е отстранена. Строителят, нает от общината, изяснява, че по проект всеки кулоар би трябвало да бъде затворен от двете страни с пожароустойчиви стени.

„ Проектът  е на проектанта, по този начин е направена поради потока, има врата. Тази врата излиза на открито, освен това състояние, естествено, че стената би трябвало да бъде тук “, сподели Хрони Абаджиев, съсобственик на строителната компания.

Строителната компания пробвала да смъкна барелефа, с цел да бъде изместен, само че несполучливо.

„ Не виждам никаква художествена стойност на този барелеф. Това е отливка от 70-те години на предишния век. Това е соц. натурализъм и ние сме си мислили от по-модерен материал, от бронз, от камък да се построи нещо, да стои по-добре “, споделя Абаджиев.

Решено е стената да бъде изместена, с цел да бъде избавен барелефът. Чака се позволение от пожарната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР