Спасителна операция с необичайни участници и щастлив край се проведе

...
Спасителна операция с необичайни участници и щастлив край се проведе
Коментари Харесай

Плаваща сауна спаси потъващ в Северно море автомобил

Спасителна интервенция с необикновени участници и благополучен край се организира в ледените води на залива край норвежката столица.

Електромобил с двама души в купето падна в Северно море, а най-близкият кораб до него се оказа плаваща сауна с дружелюбни хора на борда.

Човекът зад кормилото на електрическия автомобил признал, че се е объркал - натиснал внезапно педала за ускоряване, до момента в който мислел, че е в режим на паркиране. Колата му се устремила към залива край Осло и преди той да успее да я спре, полетяла от високия бряг и паднала във водата. Инцидентът привлякъл вниманието на капитана на плаваща сауна - платформа с мотор, наета от двама фенове на контрастните преживявания.

" Видяхме потъващата кола. Един човек излезе през прозореца от страната на лидера и се покатери на покрива й. Той издърпа втори човек от колата. Подкарах допустимо най-бързо към тях. Водата нахлуваше в колата. Бяхме към този момент наоколо, когато тя изчезна под повърхността. За благополучие, успяхме да извадим хората от водата и да ги качим на борда. После ги вкарахме в сауната, с цел да ги стоплим ", сподели Нихолаи Нордал, капитан.

Екипи от пожарната работа на Осло срещнали ненадейно предизвикателство при изваждането на електрическия автомобил от морето.

" Когато започнахме да вадим колата, тя се обви в пушек. Това е електрически автомобил и по всяка възможност нещо се е случило с батерията. Такъв вид горене не ни разрешава да извадим колата незабавно. Наложи се да я върнем на дъното за известно време, преди отново да я вдигнем на повърхността ", описа Свере Стархолма, пожарникар.

Случаят обездвижи трайно един електрически автомобил, само че увеличи интереса към плаващите сауни - една от атракциите в залива край Осло.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР