Созопол ще се украси със стихопейки, съобщиха от Общината. Идеята

...
Созопол ще се украси със стихопейки, съобщиха от Общината. Идеята
Коментари Харесай

Вдъхновение и атракция за лятото: Артистични и романтични стихопейки ще украсят Созопол

Созопол ще се украси със стихопейки , оповестиха от Общината.

Идеята „ Созопол в стихопейки “ е   част от план за облагородяване на градската среда и ще бъде дефинитивно осъществена до откриването на летния сезон 2024 година

След изключителния интерес към оповестения от общината конкурс за авторски стихове, въодушевени от Созопол, в който взеха присъединяване над 100 поети от цялата страна, стартира и поетапното слагане на гравираните върху дъбови табелки четиристишия на пейките в града.

Първите табелки с лирика ще инсталира персонално кметът  Тихомир Янакиев на 4 юни в градската градина, покрай фонтана.

Останалите стихове ще бъдат сложени до началото на летния сезон от създателя на концепцията - Виолета Георгиева, която реализира безплатно и практическата ѝ реализация - от подбора на дъбовите табелки - части от обшивките на старите дървени къщи в Созопол, до обработката им и лазерното гравиране на подбраните стихове.

С монтажа ще ѝ помогне и различен наш съгражданин - Ончо Ованесов, който също одобри драговолно концепцията Созопол да радва своите поданици и посетители с артистични и сантиментални стихопейки.

Със съдействието си за реализирането на плана управата на община Созопол за следващ път сподели, че е отворена към креативен хрумвания и разнообразни начинания и общността може да разчита на цялостната ѝ поддръжка.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , за да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР