Социалните мрежи вече са на въоръжение в много индустрии и

...
Социалните мрежи вече са на въоръжение в много индустрии и
Коментари Харесай

Бюлетин имоти I Най-гледаните инфлуенсъри; най-четените статии; архитекти, които си струва да знаете

Социалните мрежи към този момент са " на въоръжение " в доста промишлености и даже консервативният бранш на недвижимите парцели не прави изключение. И в България се оформи каста имотни инфлуенсъри , които дават рекомендации за покупки най-вече с капиталова цел, и " го играят " опция на обичайното говорене в бранша. Те са главно брокери, само че има и финансови консултанти, самоуки вложители и бизнесмени..

" TikTok беше залят със препоръки по какъв начин да трансферирате и продавате парцели ", написа Bloomberg за американския пазар, като дава забавно пояснение, евентуално частично годно и за българския. Растящият пазар на парцели притегли доста хора от поколението Z (родените сред средата на 90-те и края на първото десетилетие на новото хилядолетие - бел. ред.) да работят като сътрудници на недвижими парцели. В началото на кариерата си те имат потребност от покупко-продажби, с цел да придобият опит, само че получават покупко-продажби единствено в случай че имат подобен. Затова разчитат на мощните си страни, като цифровата си просветеност, и интензивно работят в обществените медии. Очаква се явлението да се ускори, около падащия заможен пазар в Съединени американски щати.

Търговията с недвижими парцели в България сега е изцяло либерализирана и като брокер може да работи всеки. Най-голямото съдружие на сътрудниците - Народно събрание " Недвижими парцели ", от години се пробва да вкара регулации. Проектозаконът му беше импортиран в този парламент. Новината в този момент е, че. Това става след сигнал на Института за пазарна стопанска система, че е допустимо някои от текстовете да лимитират свободната конкуренция.

Иначе пазарът на парцели в България към момента публично не е падащ. По растеж в цените на жилищата (10.7 на сто) през третото тримесечие на 2023 година страната е на шеста позиция по повишаване в класацията на Knight Frank . София e девета с 8.8% в изследването, обхващащо 107 града по света.
Реклама
През декември междинните офертни цени на кв. м жилище нарастват с 9.85% в София и с 5.44% в Пловдив. Във Варна растежът е 8.58%, а в Бургас - 5.58%, сочат данните на ocenime.bg , които можете да видите в таблиците най-после на бюлетина.

Сред софийските квартали най-високи са били междинните цени " продава " в " Яворов " - 3434 евро на кв. м. В този квартал е и най-големият растеж по отношение на предишния декември (38.5%). Най-ниски офертни цени е имало в " Княжево " - 1696 евро на кв. м. Очаквайте в бюлетина на 25 януари и данни за наемните цени в София по квартали през декември.
ТОП 10 на най-четените истории за парцели в " Капитал " през 2023 година: Резиденцията в Сандански: От Живков до IT притежатели.Вторият петзвезден хотел на Георги Чопев след Sense е на метри от " Витошка ".Съсобственици във велинградския Аrte отварят петзвезден хотел в Цигов чарк.Третият жилищен елмаз на " Артекс ".Собствениците на SiteGround купиха в пакет парцели от Оманския фонд.Гараж ми дай и жилище не ми търси.Проектът за мол Promenada в Пловдив излиза от фризера.Близкият до " Химимпорт " притежател на къмпинг " Градина " купи и хотел в съседство. Новите кули на " Г. М. Димитров ": втора на Николай Вълканов. И трета в съседство.. Молът в " Люлин " стана български..
НАХОДКИ и още три предложения от " ЕРА България ", след това хотел " Севастопол " се от " Ера Имоти Надежда ". Построена от Иван Стоянов-Соларя - възрожденец, патриот, богат търговец и частен корабопритежател. Сградата от малко над 3 хиляди кв. м има капацитет за хотел.
Реклама
за 117 488 евро предлага " ЕРА Вива София ". Отоплението ще бъде подово-захранвано с термопомпа от личен сондаж, което подсигурява ниски разноски и грижа за околната среда.

Оферта на " ЕРА Вива Пловдив " е. Къщата е с 336 кв.м. РЗП, дворът - 431 кв.м, а цената - 397 815 евро.

" ЕРА Варна Тренд " предлага за продажба за 330 хиляди евро.

АРХИТЕКТУРА Джейсън Лонг: Обществото се трансформира, места се изоставят, а след време узряват за нова функционалност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР