Сосовете придават допълнителен аромат и сочност на пикантните ястия. Някои

...
Сосовете придават допълнителен аромат и сочност на пикантните ястия. Някои
Коментари Харесай

Идеи за пикантни лимонови сосове

Сосовете придават спомагателен мирис и сочност на пикантните ястия. Някои сосове употребяват тръпчиво-киселия усет на лимона, с цел да подсилят вкусовото чувство на останалите артикули в чинията. Пикантните лимонови сосове са най-подходящи за зеленчуци, морска храна, пиле и други типове месо.

Зеленчуци

Лимоновият сос доста усъвършенства усета на зеленчуците. За приготвянето им е належащо да разбъркате царевично нишесте в пилешки бульон. Добавете сокът на един лимон, соев сос и люспите на люта алена чушка. Затоплете на междинна температура, до момента в който сместа се сгъсти. След което превключете на по-ниска температура.

През това време си подгответе зеленчуците. Сред най-подходящите зеленчукови ястия за този сос е карфиолът. За задачата нарежете на едри филийки зеленчука, потопете в авансово разрушено яйце и в брашно. Пържете в растителна лой до момента в който не стане златисто кафяво. След изваждане отцедете и полейте с лимонения сос.

Морска храна

Лимоновите сосове са извънредно подобаващи за морските храни. Тук ще посочим рецепта за филе от тресчица със сос. Рибата се запича в леко намазнен тиган. В него прибавете прясно изстискан лимонен сок, крем от скариди, червен пипер и магданоз.

 Сос

Всичко това се пържи още 5 минути. Допълнително пригответе сос от сока на един лимон и разтопено масло. Добавете още щипка сол и прясно надробен черен пипер, след което разлейте соса към готовото ядене.

Пиле

Пилешкото месо с лимонен дресинг е превъзходно комбиниране. Можете да приготвите пилешки гърди с благоуханен лимонен сос. За задачата оваляте пилешките гърди в пармезан и брашно. Пържете в бездънен тиган на междинна към висока температура. Дресингът също се обработва топлинно. Смесете брашно, лимонен сок, пилешки бульон, масло и свеж магданоз.

Червени меса

Комбинацията сред телешки шишчета и лимонен сос е извънредно вкусна. Смесете лимонен сок, растително масло/олио, мента, джинджифил и зелени люти чушки. Пасирайте, до момента в който сосът не стане кремообразен. Така приготвеният дресинг се сервира в обособена купичка или полят върху шишчетата.

За свински пържоли е подобаващ лимонен сок, подготвен по следния метод – смесете пилешки бульон, бяло вино, настъргана лимонова кора и каперси. Загрейте до междинна температура.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР