Софийският районен съд спря делото за клевета срещу бившия правосъден

...
Софийският районен съд спря делото за клевета срещу бившия правосъден
Коментари Харесай

Съдът спря делото на бившия главен прокурор Гешев срещу бившия правосъден министър Славов

Софийският областен съд спря делото за клюка против някогашния правосъден министър Атанас Славов, което беше заведено от ексглавния прокурор Иван Гешев. Причината е, депутатският имунитет на Славов, заяви БНР.

Делото беше заведено след изявление на Славов във връзка по този начин наречения проблем " Нотариуса ", от което Гешев твърди, че се е почувствал оклеветен. То стартира до момента в който Славов беше министър, т.е. нямаше имунитет. След като кабинетът на Денков беше заменен от кабинета " Главчев ", той заявява категорично до Софийски областен съд желанието си, макар депутатския имунитет да продължи да се преглежда проблема. Оказа се обаче, че най-малко съгласно този правосъден състав това не може да стане.

Стана ясно че в случай че при наказателните каузи има процедура, при която основният прокурор желае имунитета на народен представител, разследваното лице или се отхвърля непринудено или пък взима решения от Народното събрание, то по тези каузи, които са от наказателно-частен темперамент, няма особено разказана процедура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР