Софийският районен съд разпитва свидетели по делото срещу прокурорския син

...
Софийският районен съд разпитва свидетели по делото срещу прокурорския син
Коментари Харесай

Делото срещу прокурорския син: Говорят свидетели, нападнати от Васил Михайлов

Софийският областен съд разпитва очевидци по делото против прокурорския наследник Васил Михайлов.

Пернишкият юноша е обвиняем за няколко закононарушения, главната част от които за нанесен побой.  Показания даде един от посочените за жертви на побой. Футболният треньор Румен Николов си спомни, че юни 2022 година бил при другар с локален бизнес в Перник.

Тръгнал към автомобила си, само че се сетил, че би трябвало да мине през пазар. Видял момче да се усмихва и да го поздравява. Николов отвърнал на поздрава, само че получил удар с нещо като бокс и паднал . След удара попитал нападателя си за какво го удря, а той отвърнал, че е поради думи на Николов, че братовчедката на нападателя е “платена ”.

" Вече не можех да приказвам, болеше ме. Обадих се на бащата на Васко, с който се познаваме ", описа спортистът. Казал, че отива да вземе здравно . Бисер Михайлов (бащата на Васил - бел. авт.) го посъветвал да изчака ден и на трезва глава да вземе решение.

И признал, че не приказва със сина си. Снимка открила, че Николов има строшаване на две места на челюстта. Взеха ми показания през нощта. Започнаха да ми падат зъбите, сподели още Николов пред съда.

Васил Михайлов задава въпроси на Николов за обстановката, само че получи от него същите отговори. Прокурата даде данни, че в ареста в Кюстендил Михайлов удрял други арестувани.

Това наложило да бъде изместен в независима килия. Там пък той запалил одеало. Наложило се защитата да употребява пожарогасители. Подобен бил казусът с различен човек от Перник.

Инцидентът е от края на май 2022 г. Около среднощ, бяхме в центъра на града, описа Никола Григоров пред съда. Той си спомни, че неговият другар Едуард Крушовски имал свада с Васил Михайлов.

" Започнало сборичкване, като Михайлов ритал в главата и корема Едуард. Преди това те имали диалог, който траял три минути ", сподели още Григоров. Той си спомни, че Васил Михайлов го предизвестил да дръпне татко си, с цел да не стане по-голяма кавга. В последна сметка Никола Григоров описа, че бащата му Красимир въпреки всичко бил ударен от Васил Михайлов.

От удара мъжът паднал. Красимир Григоров описа, че не си спомня тъкмо по какъв начин е паднал. Но цитира сина си, който в деня на случая му разказал, че е удрян от Михайлов.

Следващото съвещание по делото е при започване на другата година. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР