Софийски градски съд прекрати делото срещу прокурор Константин Сулев заради

...
Софийски градски съд прекрати делото срещу прокурор Константин Сулев заради
Коментари Харесай

Делото срещу прокурор Константин Сулев е прекратено заради липса на престъпление

Софийски градски съд приключи делото против прокурор Константин Сулев поради липса на закононарушение. Той беше упрекнат в длъжностно закононарушение, във връзка Постановлението от съда обаче не е дефинитивно и предстои на митинг, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 30 април съдът постанови, че цялото наказателно произвеждане против Сулев би трябвало да бъде прекъснато тъй като държанието на обвинения прокурор, разказано в обвиняването, е несъставомерно и липсва незаконно посягане по работа. Според съдът в тази ситуация липсва закононарушение.

По думите на прокурор Йордан Петров не са позволени основни процесуални нарушавания, които да доведат до връщане на делото, както и че не се постанова да се постанова мярка за неотклонение на Константин Сулев. Прокурорът разясни, че в случай че има нещо, което не е правилно разказано в обвинителния акт, то делото следва да се върне на прокуратурата.
 Висшият прокурорски съвет се смили над прокурор, разследвал Петьо Еврото
Висшият прокурорски съвет се смили над прокурор, разследвал Петьо Еврото

Константин Сулев няма да бъде отхвърлен от служба

Припомняме, че Константин Сулев беше упрекнат в длъжностно закононарушение. Целта на Сулев е била да не допусне изнасянето на информация против някогашния основен прокурор Иван Гешев , с което да навреди на Петьо Петров - Еврото и неговия приближен чиновник Кристиян Христов . Отстраняването на Сулев

През май месец 2023 година Сулев повдигна обвиняване на някогашния следовател Петьо Еврото за насила и за потребление на специфични механически средства за събиране на информация.

През август въпросното дело е конфискувано от СГП, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвинен за насила, заради неналичието на каквито и да е доказателства. Малко по-късно прокурорът от СРП Константин Сулев е притеглен в качеството на обвинен.
 Обвиниха в длъжностно закононарушение прокурор, разследвал Петьо Еврото
Обвиниха в длъжностно закононарушение прокурор, разследвал Петьо Еврото

Константин Сулев не е подхванал никакви дейности с изключение на да притегли Петров като обвинен и да го разгласи за издирване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР