Софийската градска прокуратура е предложила на главния прокурор да внесе

...
Софийската градска прокуратура е предложила на главния прокурор да внесе
Коментари Харесай

Прокуратурата иска имунитета на кандидат-депутата с канабиса

Софийската градска прокуратура е предложила на основния прокурор да внесе искане в Централната изборна комисия за събаряне на имунитета на следващ участник в предизборната акция. 

Искането е за претендент -депутата  в сливенския изборен регион Валентин Велев, който беше арестуван, до момента в който обработва поле с марихуана в естествен парк „ Сините камъни ”. 

Той към този момент подаде заявление за изтриване от листата и за овакантяване на партията и изясни пред публицисти,че отглеждал марихуаната с медицински цели.

Районната изборна комисия в Сливен заличи от листите името на претендентът за народен представител Валентин Велев, заяви през вчерашния ден представителят на комисията Минко Стефанов.

Заличаването стана по негова персонална молба и на обединението, която го беше издигнала, откакто той бе задържан предходната седмица за развъждане на канабис.

Минко Стефанов разгласи решението на Районната изборна комисия, откакто заседава изключително по проблема.  

" Кандидатът за народен представител е премахнат. От тук нататък той няма имунитет като претендент и могат да продължат следствените дейности, които са проведени против него ", разгласи той.  

За решението си  Районната изборна комисия е уведомила ЦИК, която би трябвало да предприеме следващи дейности за корекции в електронната бюлетина.  

" От тук ще последват дейности за промяна във към този момент квалифицираните софтуерни данни в бюлетината и ние ще правим съответните дейности за зачертаването му от таблото, което се слага пред секционните изборни комисии ", сподели още Стефанов.  

Заличеният кандидат-депутат може да апелира решението на РИК в тридневен период.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР