Софийската филхармония е музикален домакин на Pravets Art Nights -

...
Софийската филхармония е музикален домакин на Pravets Art Nights -
Коментари Харесай

Софийската филхармония е домакин на музикалните нощи край езерото в Правец

Софийската филхармония е музикален хазаин на Pravets Art Nights - музикалните нощи край езерото в Правец на 21 и 22 юли. Фестивалът трансформира формата и името си с упоритостта да дава отговор на високите стандарти на домакините, разясняват уредниците.

Pravets Art Nights е правоприемник на MozArt Festival, с уредник съдружие „ Моцартови празници - 04 “ и поддръжка на Община Правец, който бе основан преди 18 години по концепция на Снежина Аврамова, а огромната оперна прима Христина Ангелакова беше негов дълготраен креативен мотор.

След нейната кончина проф. Борислава Танева пое организацията на фестивала. Заради натоварената си стратегия проф. Танева взе решение да се отдръпна от позицията артистичен шеф. Организаторите ѝ изричат своята гореща признателност за нейната безрезервност и ѝ желаят триумфи в креативен и персонален проект.



Тромпетовата сензация Лусиен Реноден Вари, която гостува у нас в края на 2021 година, ще се включи в първия концерт на Софийската филхармония на 21 юли. Под палката на маестро Найден Тодоров тя ще показа Концерт за тромпет от Хайдн. Програмата на вечерта е респект към тримата огромни виенски класици и включва още Увертюрата към „ Сватбата на Фигаро “ от Моцарт и Седма симфония от Бетховен. 

Косовското сопрано и ученичка на Христина Ангелакова - Беса Лугичи, и е тенорът Михаил Михайлов ще се изявят на 22 юли. Публиката ще чуе и „ Музика на водата “ и „ Музика на фойерверките “ от Хендел, показани от националния оркестър. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР