Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 33-годишна жена, причинила

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 33-годишна жена, причинила
Коментари Харесай

Обвиниха пияната и дрогирана шофьорка, причинила катастрофата с четирима пострадали в София

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 33-годишна жена, предизвикала злополука с четирима потърпевши след приложимост на алкохол и опиати, оповестиха от СРП.

На 13.10.2023 година към 00,30 часа, обвинената Д.К. управлявала лек автомобил марка " Сеат " по локалното платно на бул. " Цариградско шосе ", когато нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и предизвикала злополука с четирима потърпевши, измежду които и бебе. Д.К. е карала с концентрания на алкохол в издишания въздух 0,90 на хиляда, открито с тест " Дрегер 7510 " и след приложимост на опиум, открито с " Drug Test 5000 ". Обвиняемата е изгубила надзор над автомобила, който напуснал платното за придвижване на локалното платно при бул. " Цариградско шосе ", минал през тротоарната и тревните площи вляво от платното за придвижване и осъществил пътнотранспортно произшествие с движещ се в ляво по кръговото придвижване на кръговото кръстовище лек автомобил марка " Мазда ". Вследствие на удара по несъобразителност са породени междинни телесни повреди на четири лица.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.343, ал.3, пр.1 и пр.3 б. " а ", пр.2 вр. ал.1, б. " б ", пр.2 вр. чл.342, ал.1, пр.3 от Наказателен кодекс.

Д.К. е задържанa за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинената.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР