Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски
Коментари Харесай

Внесоха обвинение срещу Васил Божков и длъжностни лица от закритата Държавна комисия по хазарта

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) по досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за осъществяване на изнудване, длъжностни и корупционни закононарушения.

Наказателното произвеждане е формирано в закритата към този момент Специализирана прокуратура през 2019 година по отношение на данни за незаконна група, която е имала за цел осъществяване на длъжностни и корупционни закононарушения. В групата са взели участие и длъжностни лица от закритата Държавна комисия по хазарта (ДКХ).

На съд са предадени 10 лица - Васил Божков като уредник и началник на групата, а останалите девет лица - А.Г., Г.П., А.Т., Б.Б., О.М., Т.М., П.Г., Е.Д. и Й.Ч, като участници в нея, част от тях в качеството на длъжностни лица от ДКХ.

Божков е предаден на съд като подстрекател в съучастничество с длъжностни лица от ДКХ, които са направили нарушаване на служебните си отговорности - позволили са да не се таксуват и да не се събират в цялостен размер дължими такси по Закона за хазарта. Вследствие на незаконната активност са нанесени вреди на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лв..

Предстои Софийски градски съд да насрочи разпоредително съвещание.


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР