Софийска градска прокуратура даде на съд Адриан Антонов, причинил смъртта

...
Софийска градска прокуратура даде на съд Адриан Антонов, причинил смъртта
Коментари Харесай

Прокуратурата даде на съд Адриан Антонов, причинил смъртта на Явор и Анна-Мария на бул. „Сливница“

Софийска градска прокуратура даде на съд Адриан Антонов, предизвикал гибелта на двама младежи на пешеходна пътека в София. Това оповестиха от държавното обвиняване.

Според обвинителния акт на 8 май предходната година, малко след среднощ, при ръководство на лек автомобил по бул. „ Сливница “ с посока на придвижване от ул. „ Мелник “ към бул. „ Константин Величков “, Антонов нарушил разпоредбите на придвижване по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при позволена оптималната скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Милчева и Явор Стоянов. Така по несъобразителност предизвикал гибелта на двамата пешеходци.

Прокуратурата твърди, че обвиняването се потвърждава от събраните в хода на следствието свидетелски показания, оглед на местопрестъпление, материални доказателства, 11 експертизи, други писмени средства и информации.

През януари тази година Антонов бе на независимост с мярка " подписка ". Той беше арестуван за непрекъснато в ареста, след което мярката му беше изменена, тъй като е упрекнат за закононарушение по несъобразителност и по закон не може да бъде арестуван повече от два месеца.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР