София. Утре облачността над страната ще е променлива, намаляваща над

...
София. Утре облачността над страната ще е променлива, намаляваща над
Коментари Харесай

НИМХ: Утре облачността над страната ще е променлива, намаляваща над много райони временно до предимно слънчево

София. Утре облачността над страната ще е променлива, намаляваща над доста региони краткотрайно до най-вече слънчево. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

През нощта преваляванията ще спрат, облачността ще стартира да се раздира. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, в София към 2°. Утре облачността над страната ще е променлива, намаляваща над доста региони краткотрайно до най-вече слънчево. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли и преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 8°. В новогодишната нощ над западната половина от страната облачността ще намалее до незначителна, а над източната - ще е най-вече забележителна. Температурите в среднощ ще бъдат най-вече сред 0° и 5°. Вятърът краткотрайно ще отслабне.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 9°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща след обяд тук-там до най-вече слънчево. Ще духа мощен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 5°, на 2000 метра - към 1°.

През първия ден от новата година ще се затопли още и оптималните температури ще бъдат сред 11° и 16°. Облачността ще е променлива, по-често забележителна преди обяд над източната половина от страната и над планините, вероятни са изолирани слаби валежи. Ветровито време - с сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина - мощен запад-северозападен вятър; там и температурите ще са най-високи. В неделя вятърът ще отслабне, за малко ще е от юг-югоизток; над Западна България ще доминира слънчево време, а над Източна ще има по-значителни нараствания на облачността и на обособени места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните едва ще се намалят. В понеделник вятърът още веднъж ще се усили, изначало от запад-югозапад, по-късно ще се ориентира от северозапад. Преди обяд ще има забележителна междинна и висока облачност, над Източна България - и ниска; по-късно денем ще намалее. Дневните температури ще се покачат, утринните ще се намалят.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР