София. От 16 август потребителите на търговския регистър ще могат

...
София. От 16 август потребителите на търговския регистър ще могат
Коментари Харесай

Зорница Даскалова, Агенция по вписванията: От 16 август потребителите на Търговския регистър ще могат да извършват справки по ЕГН

София. От 16 август потребителите на комерсиалния указател ще могат да правят информации по ЕГН. Това сподели по време на конференция изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Искам да поднеса извинения на всички, тъй като този срив, който имаме, засегна всички жители на страната. Утре ще могат да се правят и информации по ЕГН. Утре ще осъществяваме и връзка със системата RegiX – държавния продан на информацията, от която администрацията тегли данни за жителите “, изясни Даскалова.
Тя посочи, че досега няма показан формален отчет от компанията, която поддържа регистъра, за аргументите за казуса. „ Работи се по отстраняването им. Не можем да се ангажираме с точна дата и период, само че най-вероятно другата седмица по някое време ще бъдат възобновени всички функционалности. Искам да успокоя всички, че операции и изгубване на данни не са вероятни и няма по какъв начин да се получат “, сподели още Даскалова и посочи, че няма да има изгубена информация в резултат на повредата.
„ Мащабът на това, което се е случило, е голям. Причините занапред следва да се открият. Важно е хората да се успокоят. Благодарим за разбирането. Работи се непрекъснато, има хора, които с дни не са спали, с цел да продължат процесите по възобновяване “, изясни Даскалова. По думите ѝ процесите по следствието на случая от прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи ще стартират след възобновяване на активността на Търговския указател.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР