София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна

...
София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова и първият заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс обсъдиха Многогодишната финансова рамка на ЕС

София. Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова организира двустранна среща с еврокомисар Франс Тимерманс, първи заместник-председателя на Европейската комисия, който дава отговор за по-доброто законотворчество, междуинституционални връзки и господство на закона. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 . Франс Тимерманс е на посещаване в София във връзка първата среща от парламентарното измерение на Българското председателство, която се организира в НДК през днешния ден и на която бяха разисквани настоящи въпроси от европейския дневен ред.
Министър Павлова и комисар Тимерманс разискаха бюджета на Европейски Съюз след 2020 година (Многогодишната финансова рамка), бъдещата кохезионна и селскостопанска политика на Евросъюза. По време на срещата двамата се съгласиха, че един от най-важните цели на Българското председателство е постигането на единодушие в дебата за сигурността на външните граници на съюза и за промяната на системата за леговище.
От двете страни беше изразено мнението, че Българското председателство дава неповторима опция да се подобрят връзките с Турция. Комисар Тимерманс приветства самодейността на българското държавно управление да организира обща среща сред ръководителите на европейските институции и Турция по време на Българското председателство във Варна.
Внимание беше отделено и на използването на върховенството на закона в страните членки на Европейски Съюз, както и на утвърждението от България на Истанбулската спогодба. Еврокомисар Франс Тимерманс показа, че е разчита страната да поддържа Конвенцията, която е извънредно значим инструмент за равенството сред мъжете и дамите и за отбраната от домашно принуждение.
Еврокомисарят показа задачите и дилемите пред работната група за Бъдещето на Европейски Съюз, която беше основана на 18 януари от ръководителя на Европейска комисия Жан Клод Юнкер.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР