София. Лондон. Съветникът на премиера на Великобритания Борис Джонсън за

...
София. Лондон. Съветникът на премиера на Великобритания Борис Джонсън за
Коментари Харесай

Доминик Къмингс: Изборите са много по-оспорвани, отколкото изглеждат

София. Лондон. Съветникът на премиера на Англия Борис Джонсън за Брекзит Доминик Къмингс съобщи, че общите избори, които ще се проведат в страната на 12 декември, са доста „ по-оспорвани “, в сравнение с статистическите изследвания демонстрират и прикани хората, подкрепящи напускането на Европейския съюз да гласоподават за Консервативната партия, написа демократичното лондонско издание The Guardian .

Къмингс работи тясно с Джонсън от момента, в който стана част от държавното управление, въпреки и да не е толкоз деен по време на предизборната акция. В лицето на наближаващите избори, той употребява персоналния си блог, с цел да изпрати „ сигнал “, до хората, подкрепящи напускането на Европейски Съюз, с който да ги предизвести, че Брекзит е в риск.

„ Ще видите доста статистики в идните дни. Някой ще кажат, че Борис ще победи. Повярвайте ми, като човек, който е работил по доста акции, нещата са доста по-оспорвани в сравнение с наподобяват и има доста действителна опция от провесен парламент “, сподели той, като имаше поради Камара на общините, в която никоя партия не разполага с болшинство.

„ Без болшинство, кошмарът продължава. Всички други депутати ще се съберат дружно, с цел да спрат Брекзит и да дадат думата на жителите на Европейски Съюз. Толкова е просто “, написа още той.

Макар преднината на консерваторите над Лейбъристката партия да беше изравнена до известна степен, съгласно някои изследвания в последните дни, множеството въпреки всичко сочат, че Джонсън ще стигне до обичайно болшинство. Все отново доста специалисти настояват, че въпроса за Брекзит, който е застъпен в доста предизборни обещания и стратегии, прави резултатите от идните избори изключително сложни за предугаждане.

Основното схващане, че Джонсън се е устремил към победа е също така рисково за торите, които се опасяват, че това ще убеди техни последователи да си останат вкъщи в деня на изборите.

Къмингс приветства дейностите на Джонсън в своето известие, като съобщи, че е очарован от неговите опити да реализира Брекзит, макар мощната съпротива. Той също така разграничи държавното управление на настоящия министър председател от неговия предходник Тереза Мей, като я упрекна, дружно с нейния помощник Филип Хамънд в това, че не е съумяла да вложи задоволително запаси за английското опазване на здравето, съществена тематика в предизборните акции на този стадий, след вота за Брекзит.

Той също така съобщи, че в случай че лейбъристите влязат в държавното управление, с поддръжката на Шотландската национална партия (ШНП) те ще се опитат да „ излъгват “ на идващия референдум, който възнамеряват, като разрешат на европейски жители, живеещи в Обединеното кралство да гласоподават. Планът на Корбин за референдум включва и алтернатива за оставане в границите на Европейски Съюз.

Опозицията твърди, че в случай че получи задоволително гласове и Корбин стане министър председател, той ще контракти „ рационална “ договорка за излизане от Европейски Съюз, в това число по близки взаимоотношения с Брюксел, три месеца откакто се качи на власт и ще гласоподава това съглашение в идващите шест месеца.

„ Настрана от даването на милиони непознати жители на право на глас, те ще излъгват с въпроса, тъй че „ изборът “ действително ще бъде за „ оставане или оставане “, те ще излъгват разпоредбите, ще създадат всичко (…) с цел да се подсигурят, че ще останем (в ЕС) “, написа още Къмингс.

„ Най-полезното нещо, което хората могат да създадат е да отделят време да поговорят със фамилията и приятелите си и да им обяснят за какво би трябвало да гласоподават за Борис и за какво всеки различен ход значи алианс сред Корбин и Стърджън, (…) което ще е злополучие “, споделя още той.

Той повтори думите и на други свои сътрудници консерватори, като съобщи, че Корбин ще загуби идващите две години в референдуми.

„ Уважението към демокрацията е по-важно от овакантяване или оставане (в ЕС). Измама на идващия референдум ще е злополучие “, написа той.

Още не е ясно каква роля ще има Къмингс в новото държавно управление на Джонсън, в случай че министър председателят завоюва изборите и дали въобще неговият консултант ще получи значим държавен пост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР