София. Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на

...
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на
Коментари Харесай

Кметът Йорданка Фандъкова присъства на откриването на детски образователен център към Музея за история на София

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова участва на откриването на детски учебен център към Музея за история на София. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Той е проведен на територията на античния комплекс „ Сердика “. Пресъздадена е антична стая, в която децата могат както да научат за античността, по този начин и да се включат в римски настолни игри и да видят проява на антично римско облекло. На събитието Фандъкова честити празника на всички деца. Тя им пожела да бъдат здрави, да растете любопитни и любознателни, всеки ден да научавате нещо ново. „ Вие сте най-голямото ни благословение и мотивация за работата за града “, сподели тя пред събралите се родители и деца.
„ Още с преместването на Музея на София в новата му постройка, направихме първата стратегия „ Ваканция в музея “, която и деца, и родители доста харесват. От през днешния ден част от заниманията ще са в новия център “, сподели също кметът Фандъкова. Тя благодари на екипа на Фондация „ Силви Вартан “, които помогнаха за оборудването. „ В диалог госпожа Вартан, която е същински другар на София, попита какво още може да направи за града ни. И тогава и предложихме да се включат в тази просветителна занималня. Благодаря на организацията „ Mos Maiorum Ulpiae Serdicae “, която направи дизайна и е наш сътрудник за възстановките. Благодарение на тях децата могат да учат посредством занимания и игри, а по този начин се учи най-добре “, сподели Фандъкова.
„ Столичната община провежда за децата разнообразни начинания и стратегии за обучение, спорт, просвета и занимания, тъй като децата учат най-лесно до момента в който играят “, уточни още тя. През юни в новия център ще се организират част от заниманията на лятната стратегия „ Ваканция в музея “.
Програма „ Ваканция " - лято 2019 година започва на 3 юни в спортния комплекс в парк „ Възраждане “. Тя включва безвъзмездни спортни занимания по 11 типа спорт за деца и възпитаници в София. Младите хора ще имат опция да играят футбол, волейбол, петанк, лека атлетика, щафетни игри, тенис на маса и други От 3 юни стартира и Зелено учебно заведение в Столичния зоопарк, където децата научават нови неща за природата и животните.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР