София. Електроенергийният системен оператор (ЕСО) се включи активно в тазгодишното

...
София. Електроенергийният системен оператор (ЕСО) се включи активно в тазгодишното
Коментари Харесай

Електроенергийният системен оператор с широко участие в Енергиен форум 2021 на НТСЕБ

София. Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО) се включи интензивно в тазгодишното издание на Енергийния конгрес на Научно-техническия съюз на енергетиците в България (НТСЕБ). Това оповестиха от пресцентъра на ЕСО . В рамките на програмата на форума специалистите на ЕСО показаха задълбочени презентации по плановете, осъществени от сдружението в отговор на актуалните провокации пред европейската енергетика. Юбилейният юнски брой на списанието на ЕСО „ Енергетика-Електроенергийни ракурси “, отдаден на втората годишнина на изданието, също беше показан на Форума и срещна читателския интерес на участниците.

Професор Бончо Бонев откри Енергиен конгрес 2021 година с думи за идната промяна на бранша, която би трябвало да бъде реализирана дружно със опазване на устойчивостта на енергетиката без дефицити и интервала на сложна управляемост на системата.

В рамките на програмата на Енергийния конгрес Даниел Шангов-експерт в отдел „ Управление на планове “ в ЕСО и Красимир Влъчков –оперативен диспечер в ЦДУ на ЕСО показаха 5G решения за автоматизиране и усъвършенстване планирането и употребата на енергийните мрежи и услуги, разработвани в границите на плана Smart5Grid, изпълняван от сдружението по европейската стратегия за научни проучвания и нововъведения “Хоризонт 2020 “.

Интересът на участниците беше предизвикан и от представянето на различен план, изпълняван от ЕСО в границите на научната стратегия „ Хоризонт 2020 “. Тихомир Гоглев от ТДУ-Юг показа пилотното изследване по плана SDN MICROSENSE, ориентиран към възстановяване на отбрана от хакерски атаки против електроенергийната система.

Участието на ЕСО в Енергийния конгрес на НТСЕБ беше дописано и от презентацията на Виктория Поповска – началник ръководство „ Електроенергиен пазар “ в сдружението. Тя показа плана TRINITY, който предлага съвременни пазарни технологии за усъвършенстване на преносните благоприятни условия на районните граници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР