София. Една четвърт от работещите ще продължат да работят дистанционно

...
София. Една четвърт от работещите ще продължат да работят дистанционно
Коментари Харесай

Една четвърт от работещите ще продължат да работят дистанционно 2-3 дни в седмицата, което е седем пъти повече спрямо нивото от преди появата на COVID-19

София. Една четвърт от работещите ще продължат да работят отдалечено 2-3 дни в седмицата, което е седем пъти повече по отношение на равнището от преди появяването на COVID-19. Това демонстрира изследване на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ), показано по време на събитието „ Жените на лидерски позиции в България. Предизвикателства и благоприятни условия “, извършено на интернационалния ден на дамата 8-и март. Събитието беше проведено от Фондация „ Конрад Аденауер “ България, а СЖББ се включи като съорганизатор. Това оповестиха от InterImage .

Проучването демонстрира и настройките на обществото у нас към кариерното развиване на дамите. „ Близо една трета от респондентите са на мнение, че рецесията ще окаже отрицателно въздействие върху кариерното развиване на дамите по отношение на мъжете, а към 15% споделят противоположното – че опциите за професионална реализация на дамите ще се усилят в средносрочен проект “, уточни Ваня Минкова, изпълнителен шеф на СЖББ при показване на резултатите.

Данните сочат още, че пандемията е удължила работното време на дамите - постоянно до 12 часа дневно, и е нараснала грижите за децата и околните.

По време на събитието, отдадено на тематиката за женското водачество, три дами-членове на Съвета, споделиха своята позиция по тематиката.
Теодора Петкова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, даде своите пет съвета към дамите, които желаят да гонят персоналните си върхове: Да се раздават на 100%; Да не стопират да учат и да се развиват; Да се обкръжават с хора, които ги подкрепят; Да бъдат себе си и да вземат най-хубавото от същинското си „ Аз “

Гергана Иванова, съсобственик и шеф на рекламна организация The Smarts, показа своята вероятност по какъв начин се е трансформирал бизнесът през последната година от началото на пандемията и кои са бизнесите на бъдещето: „ Бизнесът през днешния ден, повече от всеки път, има повече потребност от водачество с човечност и цел. Кризата форсира дигитализацията, само че бизнесът слага индивида в центъра си. Трябва да се борим да се построи екосистема от бизнесмени, би трябвало се борим за по-добро обучение и за това децата ни да се върнат от чужбина “, уточни още Гергана Иванова.

Адв. Габриела Велинова, ръководещ съучастник на Frontex Legal Services, приказва за най-честите пречки пред новите бизнеси. „ Много е значимо умеенето да представим нашата бизнес концепция - вярната концепция, показана по верния метод пред верните хора и в верния миг “, счита адв. Велинова. Като значителен миг тя уточни основаването на добър бизнес проект. „ предизвикателство, изключително първоначално, е и да се отделя задоволително време за обмисляне, както и ценообразуването “, посъветва тя започващите бизнесмени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР