SoFest Spring с шест концерта и спектакли, пет специални премиери

...
SoFest Spring с шест концерта и спектакли, пет специални премиери
Коментари Харесай

Дара Екимова,Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев на SoFest Spring

SoFest Spring с шест концерта и спектакли, пет специфични министър председатели в четири фестивални вечери

От джаз, поп и рок музиката, през театъра до подкаст и изложения, SoFest Spring предлага на почитателите си късмет да преживеят неповторими страсти. От 16-ти до 19-ти май на фестивалната сцена, в Sofia Live Club всяка една от вечерите ще бъдем предизвикани от изкуство на високо равнище.

Гостите на фестивала ще са първите, пред които младата и надарена Дара Екимова ще извърши нови, неиздадени песни от идния си албум. След първия си сингъл „ Бягам “ и последвалите шлагери „ После ще му мислиш “, “Дишам ” и „ Недей да ме будиш “ - в дует с Тино, харизматичната певица завладя публиката, а феновете й се умножават след всяко последващо парче. На 16 май - единствено публиката на SoFest Spring ще има привилегията да се насладят на впечатляващо денс шоу на момичето на българската поп сцена - Дара Екимова дружно с Пламен Денчев - клавишни, Алекс Валериев – китара, и танцьорите Борис Бъчваров, Виктор Ангелов, Йоана Станчева и Никол Карушкова.

На 17-ти май, на сцената на емблематичния фестивал ще е премиерата на спектакъла „ Този филм ”. Авторът на пиесата - обичаният артист, композитор и артист - Добрин Векилов - Дони я дефинира като „ комедия с привкус на романс ”. За режисурата на постановката той се е доверил на Иван Урумов, а функциите са поверени на две потвърдили се имена - актьорите Нети Добрева и Асен Блатечки. Това че „ Този филм ” е комедия с привкус на мелодрама, в която не оставаш безразличен нито за миг, се видя от огромния интерес на публиката при европейското турне на спектакъла. Родната аудитория ще може да се наслаждения на неговата премиера, на SoFest Spring. В петъчната вечер ще се докоснем до магията на още едно изкуство с вокалния гений на три млади певици - Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова или обичаното трио “VIVA ". Те ще удивят с акапелни осъществявания, музикални тълкования и ще показват сингли от дебютния си албум „ Supernova ". Техен специфичен посетител ще е младата певица със вълнуващ глас - Яна Николова, която дружно с татко си Славчо Николов от Б.Т.Р. е и текстописец на песните в албума на триото. Виртуозният музикант, без аналог в света - Теодосий Спасов, дружно с музикантите от „ The Crossover Trio “ от Гърция - ще показват на 18 май, за първи път на българска сцена, новия си план. Меломаните ще бъдат завладени от звуците на два струнни инструмента в осъществяването на Алкис Зопоглу и Марина Лиоду Мохамед - канун, който произлиза от остарялата египетска арфа, и уд, който е най-известният арабски музикален инструмент. Тяхната музика - надълбоко мелодична, ритмична, съвсем дионисиева, ще е подсилена от изтъкнатия пиано солист Янис Кирим. Свирейки с Теодосий Спасов, те взаимодействат между тях, кръстосвайки разнообразни музикални светове, и основават репертоар от мелодии, които превключват сред обичайната балканска и съвременна музика. Пиесите на „ Theodosii Spassov ft. The Crossover Triо ", въодушевени от богатите музикални обичаи на Източното Средиземноморие и Балканите, ще ни отведат на едно прелестно музикално странствуване.

SoFest Spring ще бъде закрит с подкаст, концерт и още нещо. За първи път фестивалът ще предложи на публиката актуалния формат – подкаст, нашумяло онлайн предаване, което оживява посредством известната графа „ КиноСпирка “. Водещата Мария Вълдобрева ще ни срещне с композитори, които ще разкрият тайната за основаване на кино и театралната музика. Купонът в неделната вечер ще продължи с една от най- забележителните групи на актуалната ни музикална сцена, която покорява меломаните с части, заредени с страсти и смисъл - Стефан Вълдобрев и “Обичайните обвинени ”. Запазената марка на Стоян Янкулов - Стунджи, Иван Лечев, Веселин Веселинов - Еко, Мирослав Иванов и Стефан Вълдобрев са позитивизмът и възприятие за комизъм. На 19-ти май почитателите на фестивала ще са щастливците, които първи ще чуят части от новия албум на „ Обичайните обвинени ”. И освен. Почитателите на SoFest и на енергичните, мажорни шлагери на бандата ще са посетители на рождения ден на фронтмена Стефан Вълдобрев.

Неповторими мемоари, приятни изненади, нравствен възторг, бягство от действителността - това може да изживеете всяка една от вечерите на знаковия фестивал SoFest. Елате и се потопете в света на изкуството! Може да намерите билети за SoFest Spring на предварителна продажба, на промоционална цена с -20% и спомагателна отстъпка за група в мрежата на Ивентим и в ГрабоБГ. SoFest 2024 ще премине под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столичната община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столичната община в раздел „ Значими събития “ 2024.

За повече информация следете уеб страницата на SoFest -, и страниците на фестивала във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР