Собственикът на 5-звездния Sense до Парламента откри бутиков хотел от

...
Собственикът на 5-звездния Sense до Парламента откри бутиков хотел от
Коментари Харесай

Вторият петзвезден хотел на Георги Чопев след Sense е на метри от Витошка

Собственикът на 5-звездния Sense до Парламента откри бутиков хотел от същия клас на метри от " Витошка " Juno Hotel Sofia е строен по условията на интернационалния бранд, който е под шапката на Marriott Инвестицията в хотела, който е единствено 35 стаи, e 20 млн. лв. по информация на притежателя и отчасти е финансирана с банков заем Собственикът на 5-звездния Sense до Парламента откри бутиков хотел от същия клас на метри от " Витошка " Juno Hotel Sofia е строен по условията на интернационалния бранд, който е под шапката на Marriott Инвестицията в хотела, който е единствено 35 стаи, e 20 млн. лв. по информация на притежателя и отчасти е финансирана с банков заем
Хотелите пет звезди в София са под двадесет. А дребните от тази най-висока категория до неотдавна бяха единствено три - два в Бояна и един в " Манастирски ливади ". Така че новият бутиков в центъра, единствено на петдесетина метра от бул. " Витоша ", несъмнено е изключение. Отвори в средата на май и удостоверението му пет звезди от Министерство на туризма към момента е краткотрайно. Ще бъде насрочвана комисия, която да го удостовери. Juno обаче към този момент е покрил условията на веригата, която сплотява над 300 самостоятелни, насочени към дизайна хотели от целия свят и е под шапката на.

Като цяло историята на инвестицията на Георги Чопев е показателна за това какво е да направиш дребен първокласен хотел в центъра на София.
Реклама Инвестиция от 20 млн. лв.
Хотелът още в план се набиваше на очи в. За цялата 2021 година това беше единственото позволение за нова постройка в централния регион " Средец " - за хотел на ъгъла на " Христо Белчев " и " Денкоглу ". Две години по-късно на терена от 400 м, където преди имаше необитаема къща с баничарница, са вложени 20 млн. лв., по информация на притежателя Георги Чопев. Част от тях са заем. Резултатът е Juno - шест етажен хотел с 35 стаи, които сега по 170 евро на вечер. Освен това има ресторант, лоби бар, фитнес, конферентна зала и три подземни равнища със 17-18 паркоместа.

Разглеждана на квадратен метър, инвестицията наподобява голяма. Стаята излиза 600-700 хиляди лв., колкото коства доста добър апартамент в София. " Жилищното строителство обаче се предава на шпакловка и замазка, а в тази ситуация има доста скъпо в допълнение съоръжение и обзавеждане от реномирани италиански, датски и други марки ", както разяснява Георги Чопев.

През годините той има разнообразни бизнеси, а в този момент, по думите му, е главно в недвижимите парцели. Основен притежател е в софийския хотел, също пет звезди. Притежава и отдава чартърен дребна бизнес постройка до НДК. Дружеството на Juno се назовава " Нуомо " и както и другите компании на Чопев е благосъстоятелност на " Естма ", фамилна компания на него и родителите му.
Juno Hotel Sofia е върху терен от 400 кв.м на ъгъла на " Христо Белчев " и " Денкоглу " и е с 35 стаи Фотограф: Надежда Чипева Хотел вместо жилища
Георги Чопев споделя, че имал съмнения дали да не построи на терена жилищна постройка, която да продаде и да завоюва бързи пари, каквато е настоящата наклонност. Обаче си дал сметка, че избира да върви на работа и да оперира хотел. И макар вероятността инвестицията да се изплаща към 20 години, към този момент счита, че решението му е вярно. Когато го взел, " Витошка " била цялостна с чужденци от Западна Европа с помощта на взрива на нискотарифните полети. И въпреки с пандемията всичко това да е замряло, в този момент градският туризмът още веднъж се възражда. Ще има ли бъдеще зависи от развиването на летището, на нискотарифните самолетни компании, а и на културната стратегия на София. Всяко по-голямо събитие в нея незабавно се отразява на растежа в хотелската претовареност, отбелязва Чопев.
Реклама
Вероятно за решението е натежал и предходният му опит като вложител в хотели. Зад гърба си към този момент има два издигнати и продадени хотела - (99 стаи), и (240 стаи), всеки в композиция с по две офис здания. Сега се ориентира към по-малки планове в по-високия сегмент и с по-ексклузивен сървис, които няма желание да продава. " Смятам, че сега, това е верният метод, стига да намериш верния екип. И в международен мащаб това е наклонността ", споделя Чопев.
Множество премеждия
Теренът за хотела е купуван през 2008-2010 година от два разнообразни клона наследници, едните от които живеещи в чужбина. Новите притежатели първо тръгнали да действат Работен организационен проект. Точно тогава обаче бил задвижен проект за регулация на целия регион " Средец " и се наложило да чака седем години, до момента в който бъде признат. После още веднъж стартирали процедура. Археологичните разкопки на терена стартират по времето на първия локдаун и не престават година под контрола на способените институции. Понеже били открити само остатъци от турска постройка без особена стойност, от Министерството на културата дали зелена светлина за строителството и то почнало всъщност през 2021 година Дотогава бъдещето на плана било нестабилно, тъй като при положение на римски руини нямало да могат да строят.
Осреднено инвестицията в една хотелска стая е що се касае за доста добър апартамент в София Фотограф: Надежда Чипева И банков заем за 3.7 млн. евро
Пандемията не разколебала вложителя в желанието за хотел. Проблемът бил, че по това време за банките хотел било мръсна дума и четири от тях им отказали заем. Петата била склонна да ги финансира, само че за по-малка сума от желаната. Така че почнали строителството и финансирали първия му стадий сами.

Строителната компания (работили са с " Пайп системс " ) се съгласила да работи до кота нула, без да й заплащат, в случай че по-късно преведат цялата сума, с цел да може да продължи. Трите подземни равнища в действителност били и най-трудоемката и скъпа част от работата. Те костват повече от надземните, а действително са гаражи, които не генерират доходи. Но в случай че не са изпълнени нормите за паркоместа, няма по какъв начин да се вземе позволение за градеж, отбелязва Чопев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР