Сняг и виелици затрудняват обстановката по пътищата в цялата страна.

...
Сняг и виелици затрудняват обстановката по пътищата в цялата страна.
Коментари Харесай

Сняг и виелици затрудняват движението в цялата страна

Сняг и виелици затрудняват ситуацията по пътищата в цялата страна. Още от през вчерашния ден 130 снегорина работят за почистване на настилките по републиканските пътища, само че ситуацията остава сложа, като обособени сектори през нощта от време на време бяха затваряни за разчистване. На места напредването е доста мъчно и потреблението на вериги е наложително. 
През нощта придвижването бе краткотрайно ограничавано по доста от пътищата за разчистване. В момента придвижването е лимитирано по пътя Е79 в сектора Дунавци-Ружинци, като се минава по обходен маршрут. Ограничението ще е в действие до 12 часа. 
Задължително е използването на вериги по път Габрово-Узана поради мощен снеговалеж и навявания. 
Валежите ще продължат през днешния ден през целия ден, сериозна покрива се чака в Предбалкана и източните региони. В Добруджа и Лудогорието, както и в планинските преходи, ще има виелици и навявания. 
От АПИ напомнят, че всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура на уеб страницата www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР