Снощният финален сблъсък на Мастърс турнира в Синсинати ни направи

...
Снощният финален сблъсък на Мастърс турнира в Синсинати ни направи
Коментари Харесай

Разкъсана тениска и сълзи: Полюсните емоции на Джокович и Алкарас в Синсинати

Снощният заключителен конфликт на Мастърс шампионата в Синсинати ни направи очевидци на следващия зрелищен епизод от съперничеството сред Новак Джокович и Карлос Алкарас, които ни подариха с обилие от първокласни разигравания в продължение на близо 4 часа. Въпреки физическите компликации, които изпита в хода на дуела, и изоставането от сет и пробив, сърбинът за следващ път сподели за какво е именуван ментален колос, успявайки да реализира поврат и да завоюва трети трофей в Охайо.

Без подозрение този успех е претрупан с още по-голямо значение за Ноле, имайки поради мъчителната петсетова загуба, която му нанесе испанецът доскоро повече от месец на финала на Уимбълдън. Сърбинът даже не се опита да прикрие голямото облекчение и възторг при успеха в Синсинати, защото директно след последната точка в мача се строполи на корта, а секунди по-късно раздра тениската си.

Australian Open 2012 ➡️ Cincinnati 2023
— Tennis TV (@TennisTV)
Въпросната реакция на 23-кратния първенец от Шлема мощно подсещаше на тази след историческия край сред него и Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън 2012, който продължава да е най-дългият край в историята на " мейджър " конкуренциите (5 часа и 54 минути). На конференцията си след триумфа Джокович още повече ускори сравненията сред двата упоменати тенис трилъра, споделяйки, че вижда голям брой сходства в дуелите си против Алкарас и неговия именит съотечественик.

На напълно противоположния полюс пък се намираше Карлитос, който след поздрава на мрежата се насочи към стола си и се разплака. Впоследствие младокът съобщи, че няма пояснение за тези си сълзи, защото се усеща горделив от представянето си и в последна сметка е напуснал корта благополучен.
   Вижте тази обява в Instagram.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР