Снимки: Валентин Димитров, ИнстаграмВарненският бодибилдър Валентин Димитров направи страхотно постижение

...
Снимки: Валентин Димитров, ИнстаграмВарненският бодибилдър Валентин Димитров направи страхотно постижение
Коментари Харесай

Варненец завоюва Световната купа по културизъм в Германия

Снимки: Валентин Димитров, Инстаграм

Варненският бодибилдър Валентин Димитров направи ужасно достижение зад граница. Той завоюва Световната купа по културизъм в категория до 80 кг на интернационалния шампионат на World Fitness Federation в Германия. Надпреварата се организира в град Кулмбах, Байерн, а конкуренцията бе убийствена. На подиума се качиха мускулести мъже от Полша, Чехия, Германия, Италия, Франция, Унгария и други страни.



На финала Вальо остана с един немец, който го побеждаваше в последните две надпревари. " Въпросният културист е девет пъти републикански първенец и два пъти международен отличник. Останахме двамата. Бях в неповторима форма, най-сетне го победих и ми олекна ", показа за " Петел " Валентин.

Той призна, че е вложил големи старания за това съревнование. " Започнах подготовката си през декември 2021 година Не съм видял нито рожден ден, нито Коледа, нито Нова година. Бил съм на прецизен режим до момента, не съм спирал да упражнявам двуразово. Всяка заран върша кардио - тичане в парка, или пътека, или колело. Вечер щанги, на моменти съм упражнявал по три пъти дневно. Теглото ми стартира от 95 кг, смъкнах до 80 за надпреварата, а в този момент съм 81 ", показа Димитров.



Надпреварата в Кулмбах е била и един тип реванш за него. " С този човек германеца имам предистория, по тази причина по този начин персонално го одобрявам всичко. Защото на първото ми съревнование в Германия, когато пристигнах и станах вицешампион на страната, той стана първи. Отидох и го поздравих. Казах му: " Честито, шампионе! Аз идната година отново съм тук, ще дам всичко допустимо да те победя ". Той тогава ми отвърна: " Виж какво, в никакъв случай няма да ме биеш, нямаш никакъв късмет ". Това доста ме подразни, тъй като беше много нахален, не поздравява. Следващата година отново ме победи. Това в този момент не се води републиканско състезание, а е Световна купа, намерено е за всички от разнообразни страни. И той отново се падна в моята категория. И в този момент тъкмо преди да излезем на сцената за борбата отидох при него и му споделих: " Въпреки че си се отнасял доста гадно с мен, аз ти поисквам триумф ", както го направих и с всички други. Излязох и си го бих. В момента, в който ми споделиха, че съм първи, се почувствах доста благополучен ", описа Димитров. 



" Другото забавно бе, че за първи път вземам участие на съревнование пред децата ми. Жена ми ме е гледала, само че те до момента - не. И когато станах първи и ме оповестиха като победител, децата излязоха на сцената. Това ще го помня цялостен живот. Може да си постигнал и най-големите върхове в спорта, само че това се помни постоянно. По този метод давам образец на децата си, че човек не би трябвало да се отхвърля в никакъв случай, колкото и мъчно да е, и би трябвало да следва фантазиите си. И някой ден тежката и упорита работа все ще се отблагодари. Но би трябвало да си там, да чакаш търпеливо и когато това се случи да си още там. Когато те го виждат това нещо, порастват с този образец. Така допускам, че ще станат по-добри хора ", счита 41-годишният варненски бодибилдър, който е татко на три деца.

" Следващото ми съревнование е към IFBB федерацията. Германия се разделя на четири области - източна, северна, южна и западна. Аз ще вземам участие на източно немското, където пребивавам. Първият и вторият от категорията се класират за общонационалното немско състезание на 3 декември. Целта ми е да стана републикански първенец в тази федерация ", приключи Димитров, който от три години живее там.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР