Снимка на замислена планинска горила с пламтящи оранжеви очи получи

...
Снимка на замислена планинска горила с пламтящи оранжеви очи получи
Коментари Харесай

Снимка на замислена горила с пламтящи очи получи голямата награда за фотография на дивата природа на Африка

Снимка на замислена планинска горила с пламтящи оранжеви очи получи огромната премия на премиите за снимка на дивата природа на Африка " Бенджамин Мкапа " за 2022 година

Снимката, направена от живеещата в Съединени американски щати фотографка Мишел Кранц, е отличена за това, че е уловила страстите на маймуната, по време на гала в Националния музей в Найроби, столицата на Кения.

Годишната премия, учредена от Африканската фондация за дивата природа (AWF) през 2021 година, е кръстена на починалия президент на Танзания, който посвети огромна част от времето си на образованието за запазване на природата в Африка и беше член на борда на AWF. Целта му е освен да покаже работата на фотографите, само че и да увеличи осведомеността за африканската дива природа в международен мащаб.

Надяваме се да покажем Африка на света и да покажем африканското завещание на останалата част от Африка ", сподели Каду Себуня, основен изпълнителен шеф на AWF.

Той добави, че е мощно впечатлен от това какъв брой доста се е увеличен състезанието от първото му издание до момента, когато в него са взели участие близо 10 000 участници от към 60 страни. Журито дефинира спечелилите в 12 категории, измежду които " Изкуство в природата " и " Конфликт и общуване ", както и " Голямата премия ".

 width=

Това рядко срещано създание е застрашеният от изгубване белобузест панголин. Базираната в Южна Африка фотографка Прелена Сома Оуен завоюва премията " Creative Digital " за тази фотография, направена в болничното заведение за животни " Сейнт Марк " в Нигерия, където 40 осиротели панголини към този момент са отгледани и пуснати на независимост в предпазена зона. Животните са изключително застрашени от бракониери поради търсените им люспи. Награди Prelena Soma Owen/Mkapa

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР