снимка БулфотоБившият министър на финансите Владислав Горанов, който подаде оставка

...
снимка БулфотоБившият министър на финансите Владислав Горанов, който подаде оставка
Коментари Харесай

Сега: Владислав Горанов започва частен бизнес като консултант

снимка Булфото

Бившият министър на финансите Владислав Горанов, който подаде оставка в последните дни на юли, е учредил консултантска компания с 5000 лева капитал, сподели информация на в Търговския указател. Дружеството " Трилема кансълтинг " ЕООД е записано на 14 август със седалище в София.

Предметът на активност на компанията е " консултантски услуги в региона на обществените и частните финанси, ръководството и структурирането на предприятия, комерсиална активност в страната и чужбина, комерсиално посланичество и ходатайство, както и всевъзможни други действия, позволени от българското законодателство при вземане предвид и съблюдаване на всевъзможни лицензионни, регистрационни или други условия ".

Владислав Горанов беше зам.-министър на финансите в първото и министър във второто и третото държавно управление на Бойко Борисов, а в края на юли в разгарящата се политическа рецесия и на фона на антиправителствени митинги оставката му беше поискана от премиера с претекста " оборване на внушенията, че е в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски ".

Владислав Горанов от години е свързван с Пеевски (среща сред двамата даже беше снимана) и по тази причина се смяташе, че позицията му в държавното управление е измежду най-стабилните. В последната половин година името му беше посочено неведнъж от обвинения Васил Божков като  " Влади ", на който е предавал милиони левове за такса " помагане " поради по-изгодното заплащане на такси от частните лотарии. Борисов обаче защитаваше министъра, а инспекцията на прокуратурата по изказванията на Божков не е завършила, като министърът единствено беше разпитан.

Борисов го освободи на фона на непрекъснатите обществени похвали към него за триумфа с влизането на България в чакалнята на еврозоната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР