Снимка: AP/БТА Огънят е тръгнал около 23:45 часа местно време

...
Снимка: AP/БТА Огънят е тръгнал около 23:45 часа местно време
Коментари Харесай

Огромен пожар изпепели част от ценна историческата сграда в Манила

Снимка: AP/БТА

Огънят е тръгнал към 23:45 часа локално време нощес. Ситуацията е била тежка, защото пожарът е бил от най-висока степен на заплаха, декларират от Бюрото за противопожарна отбрана.

Снимка: AP/БТА

Докато пожарникарите са се опитвали да овладеят пламъците, от прозорците на неокласическата постройка, известна богато облицования си украсени колони вход, са излизали огън и гъст пушек.

По информация на шефа на Бюрото за противопожарна отбрана вътрешната дървена структура на постройката е изгоряла по целия път от мазето до третия етаж.

Снимка: AP/БТА

" Това е доста тъжно, тъй като това е толкоз значима част от нашата история ", е споделил Тароза, добавяйки, че вестниците, книгите и писмата вероятно са разпалили пламъците.

Вижте всички фотоси

По думите му ще бъде стартирано следствие, като следователите не са изключили опцията за електрическа щета или палеж.

Снимка: AP/БТА

Сградата на пощата се намира в историческия град Манила покрай други туристически забележителности по поречието на река Пасиг, която тече през столицата.

Снимка: AP/БТА

Първоначално е издигната през 1926 година и е проектирана от филипинските архитекти Хуан М. Арелано и Томас Мапуа, като е съществено развалена по време на Втората международна война, само че е възобновена през 1946 година

През 2018 година пощата е обявена за " значима културна полезност " на Филипините.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР