Смяната на правителството в Северна Македония ще отбележи края на

...
Смяната на правителството в Северна Македония ще отбележи края на
Коментари Харесай

България не дава гаранции на Скопие

Смяната на държавното управление в Северна Македония ще означи края на политиката на оттегляне за приближаване на страната до Европейски Съюз, разяснява немският вестник „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “. Причината е една: досегашната македонска съпротива има ясни „ червени линии “ към разногласието със прилежаща България, който блокира пътя на Скопие към Европейския съюз.
За да деблокира договарянията с Европейски Съюз, Македония би трябвало да впише българите в конституцията, само че няма никакви гаранции, че блокадата няма да продължи.
„ Изпълнението на първото българско искане в най-хубавия случай ще отвори пътя за започване на договаряния за присъединение. Но тогава ще има опасност от ново българско несъгласие “, подозира бъдещият македонски министър председател Християн Мицкоски. Той ще одобри конституционна смяна в интерес на българското малцинство в страната си, единствено в случай че има гаранции, че това ще е последното българско искане. Европейски Съюз обаче не може да му даде такава гаранция, а България не желае да я даде, тъй като има купища други претенции.
На европейско равнище промяната на държавното управление в Скопие значи и друго - Виктор Орбан печели нов съдружник в Европа.
Бившият министър председател Никола Груевски (от ВМРО-ДПМНЕ) поддържаше положителни връзки с Орбан. Груевски управляваше страната повече от 10 години, които в последната фаза бяха очебийно корумпирани и властнически. Днес Груевски живее в Унгария, където Орбан му даде политическо леговище...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР