Смядово ще е първата община в Шуменско, която ще разполага

...
Смядово ще е първата община в Шуменско, която ще разполага
Коментари Харесай

Община Смядово купува електромобил със средства от национална екопрограма

Смядово ще е първата община в Шуменско, която ще разполага с електромобил за потребностите на администрацията. Финансирането е обезпечено посредством извоюван план по Схемата за поощряване потреблението на електрически транспортни средства по Инвестиционната стратегия за климата на Националния поверителен екофонд.

Автомобилът ще е категория М1 с 4+1 места и ще се употребява за транспортиране на личния състав и настанените в предпазените жилища в общината.

“Имаме нов Дневен център за хората, които са в предпазените ни жилища и електрическият автомобил ще се употребява за техния транспорт, както и за осъществяване на други действия от предлаганите от нас обществени услуги ”, сподели за ШУМ.БГ кметът на Смядово Иванка Петрова.
Това е трети план за закупуване на електрически транспортни средства, който общината печели, само че в предходните опити не се е стигнало до закупуване на автомобил.

“Преди няколко години още веднъж през Националния поверителен екофонд можехме да закупим електро автомобил, само че се оказа, че категориите, за които получихме финансиране, към момента нямаше многообразие в България, само че в този момент сме решили да стигнем до край и да се сдобием с лекия автомобил ”, добави Петрова.

Докато текат процедурите по закупуване на електро автомобила, община Смядово ще търси и вид за зарядна станция.

Финансирането по плановете за поощряване потреблението на електрически транспортни средства от Националния поверителен екофонд e от 20 000 до 40 000 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР