Смъртоносна автомобилна катастрофа пред новогодишен концерт в Рочестър, Ню Йорк,

...
Смъртоносна автомобилна катастрофа пред новогодишен концерт в Рочестър, Ню Йорк,
Коментари Харесай

Смъртоносна катастрофа в Рочестър, подозират атентат

Смъртоносна автомобилна злополука пред новогодишен концерт в Рочестър, Ню Йорк, се проверява като домакински тероризъм, откакто обвиненият е оставил предсмъртна записка и дневник в хотелската си стая, съгласно източник, осведомен с следствието, заяви Си Ен Ен.

Заподозреният е разпознат като Майкъл Ейвъри от Сиракуза, а фамилията му е било разпитано от следователите.

Съвместната оперативна група за битка с тероризма на ФБР проверява случая, откакто два автомобила - единият от които претрупан с газови бутилки - се врязаха в тълпата пред концерт в " Кодак център ", убивайки двама души и ранявайки петима други.

Около 00:50 ч. на 1 януари празнуващите са вървели по пешеходната пътека пред залата, когато джип " Форд " се е врязал в " Мицубиши Аутлендър ", който е излизал от близкия паркинг, съобщи началникът на полицията в Рочестър Дейвид Смит.

Силата на удара е трансферирала колите през група пешеходци, които са били на пешеходната пътека, сподели Смит.

Двамата пасажери в мицубишито са починали, а водачът е откаран в болница с пострадвания, които не са животозастрашаващи. Водачът на форда също е бил приет в болница с животозастрашаващи пострадвания, съгласно началника.

Трима блъснати пешеходци са откарани в болница, като единият от тях е с заплаха за живота, заяви Смит.

Катастрофата е провокирала пожар, който е бил сподавен от пожарникарите за близо час.

След като пламъците били потушени, първите отзовали се разкрили " най-малко дузина бензинови бутилки в и към блъсналия се автомобил ".

" Въз основа на степента на заплаха, обвързвана с тях, на мястото на случая се отзоваха сапьорите от полицейското ръководство в Рочестър и взаимната оперативна група за битка с палежите ", добави Смит.

Не е ясно какво е довело до злополуката, нито за какво бензинови бутилки са били на мястото на случая.

" Продължаваме да работим с федералните ни сътрудници, в това число ФБР, с цел да научим какво тъкмо е довело до тази злополука ", уточни Смит.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР