Смарт телефон. Смарт телевизор. Смарт устройство. Умните уреди отдавна вече

...
Смарт телефон. Смарт телевизор. Смарт устройство. Умните уреди отдавна вече
Коментари Харесай

Клиентите на Техем са с крачка по-близо до умните сгради“

Смарт телефон. Смарт тв приемник. Смарт устройство . " Умните " уреди от дълго време към този момент навлязоха във всекидневието ни, с цел да улеснят процесите по осведоменост, развлечение и с цел да трансформират целия ни метод на живот. Колкото и да са полюсни мненията за цифровата промяна на живота ни и действителната потребност от нея, този развой наподобява да е перпетуум-мобиле. Логично, с построяването на " умни " домове , в които ползвателите ръководят отдалечено от включването на охранителните системи и отоплението, до завесите в хола, " смарт " устройства стигнаха и до комуналните услуги.

Интелигентното премерване на потреблението на топло и вода към този момент е действително и се случва в съвсем всеки дом. Дистанционните топломери и разпределители са инсталирани по радиаторите на клиентите в градовете, където има централно топлоснабдяване, а , които се четат от отдалеченост, навлизат все по-активно. " Домакинствата, които обслужваме в Българи, над 230 хиляди парцели, към този момент са с над 60% инсталирани отдалечени уреди за доклад на отопление и вода ", споделя Милена Стоянова, шеф на " Техем " и добавя, че в света има инсталирани над 41 милиона отдалечени уреди с марката techem.

За това разумно идва и идната стъпка в надграждането на . " В над 4000 здания, обслужвани от " Техем " в България , към този момент сме инсталирали смарт четци ", изяснява Милена Стоянова. Устройствата са компактни бели кутии с изчистен, не натрапващ се дизайн, поставяни в общите елементи на постройката. Захранването им с електричество е самостоятелно, на акумулатори и не се изисква електричество от стълбището за работата на цифровата инфраструктура. От там те " събират " данни от отдалечените уреди в парцелите на клиентите (водомери, топломери и разпределители). Радиоуредите изпращат регулярно сигнал към смарт четеца. На избрани шпации информацията се придвижва през предпазена мобилна връзка към облачно пространство, а оттова към центъра за обработка на данни в Техем. В следствие данните се разкодират и обработват, с цел да получат клиентите правилни месечни или изравнителни сметки за отопление и вода. Добавена стойност има в честото изпращане на данни освен за доклади, само че и за проблеми с уредите, да вземем за пример, неработещи уреди, теч на вода и други При неточност в уреда, четеца алармира непосредствено в офиса на Техем и по този начин се подсигурява непрекъснатата изправна работа на уредите.

Инвестицията за България, където досега са инсталирани над 10 500 смарт четци, излъчващи данните от докладите на уредите, е направена от " Техем " . Потребителите в тези здания не са доплащали в допълнение за устройствата, които надграждат отдалечените уреди. Системата, към този момент е необятно позната и желана от потребителите.

Клиентите могат да получават месечна сметка на база действителен доклад на ползване без изравнение през лятото, месечни или даже дневни доклади за вода и отопление, сигнали за проблем с уредите, и то без да се изисква посещаване в парцела за доклади на водомери, топломери и разпределители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР