Служителят на тол управлението от Дунав мост, който се държа

...
Служителят на тол управлението от Дунав мост, който се държа
Коментари Харесай

Уволняват служителя на БГ ТОЛ след скандалното видео с молдовец на Дунав мост

Служителят на тол ръководството от Дунав мост, който се държа жестоко и наскърбява молдовец, ще бъде дисциплинарно уволнен до края на деня. Това разгласи на брифинг районният министър Гроздан Караджов.

Случаят беше публикуван посредством видео в обществените мрежи, на което се вижда по какъв начин служителят спори и нагрубява молдовския жител, като Караджов незабавно разпореди инспекция на случая.

" Направено е неприемливо дисциплинарно нарушаване, което за жалост нарушава освен всички правила и правила, само че и опетнява облика на министерството и администрацията въобще и оттова на България като цяло ", акцентира районният министър и разясни, че АПИ е направила процедурата и е издала заповед за дисциплинарното уволняване на служителя.

На молдовския жител е наложена санкция, тъй като е карал без винетка в продължение на 15 минути, преди да си закупи такава. Автомобилът му е регистриран от системата и санкцията е несъмнено дължима, изясни Караджов.

По думите му инспекцията демонстрира, че няма информация за отклоняване на средства от такси за винетки и санкции.

Той означи още, че разногласието в действителност почнал със чиновници на митницата, които помолили за подпомагане от работещите в тол, да обяснят за какво е наложена санкция на чужденеца.

Глобата е платена на гишето на митницата и не се удостоверяват изказванията, че чиновниците на тол са желали кешово заплащане, посочи още Караджов.

Той съобщи, че е " за " повишение на винетната такса за тежкотоварните камиони, само че единствено след има диалози с превозвачите.

Замисълът на пътните такси е тежкотоварните коли да заплащат повече, а в този момент е тъкмо противоположното. Ще има диалози с превозвачите по тази тематика, сподели министърът. Началото на второто тримесечие на 2022 година ми се коства добра концепция за разширение на обсега на пътната такса, сподели Караджов.

Събираните пари от пътни такси в този момент са безусловно незадоволително за ремонт на пътищата. Ползването на пътищата би трябвало да се заплаща от ползвателите. Трябва да се заплаща, въпреки и не незабавно, обективна такса, както за първокласната, по този начин и за второкласна пътна мрежа, добави той.

Вицепремиерът сподели, че ще се причисли към настояването за въвеждане на " зелен документ ", когато се стигне до нарастване на болните от Коронавирус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР