Служителят на БГ ТОЛ, който обиждаше чужденец при преминаване през

...
Служителят на БГ ТОЛ, който обиждаше чужденец при преминаване през
Коментари Харесай

Уволняват служителя на БГ ТОЛ, обиждал чужденец на Дунав мост

Служителят на БГ ТОЛ, който наскърбяваше чужденец при прекосяване през Дунав мост при Русе, ще бъде уволнен. Това заяви министърът на районното развиване Гроздан Караджов в сряда, когато показа резултатите от осъществената инспекция.

Миналата седмица видео, оповестено в обществените мрежи, сподели по какъв начин служителят на БГ ТОЛ се държи жестоко с молдовец и го назовава " маймуна ". Според подателя на видеото, той е бил заставен да заплати таксата в брой, а не с банкова карта.

" От взетите писмени пояснения от чиновниците, които са били на промяна, е открито, че е осъществено неприемливо дисциплинарно нарушаване, което е в прорез с всички правила и правила. То опетнява облика както на Министерството на районното развиване и благоустройството, по този начин и на България като цяло”, съобщи Караджов.

Заради това е издадена заповед за дисциплинарното уволняване на служителя и той е уволнен.

По думите на министъра служителят е обяснил, че зародилия спор е бил в края на промяната му. Той е бил изтощен, обиден и случилото е в резултат на прочувствени аргументи, за което той надълбоко съжалява.

Караджов заяви, че не се удостоверява съмнението, че чиновници на ТОЛ ръководството са желали кешови заплащания.

" Няма данни пари от държавния бюджет да са били отклонявани към джобове. Нито един от чиновниците на ТОЛ ръководството не получава пари в брой. Те разполагат с портативен ПОС терминал, посредством който могат да се платят дължимите таксите. Имаме съконтрагенти, повече от 5000 гишета в страната, които са на други организации, в това число и Агенция " Митници”. Те са взимали парите в брой, само че са ги отчели в системата. Смятам, че това е по този начин, само че сме изискали такава информация, чакаме резултатите”, изясни той.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР