Служителят на БГ ТОЛ, който беше сниман да псува и

...
Служителят на БГ ТОЛ, който беше сниман да псува и
Коментари Харесай

Служителят на БГ ТОЛ, обиждал молдовски гражданин на Дунав мост, е уволнен дисциплинарно

Служителят на БГ ТОЛ, който беше сниман да псува и наскърбява молдовски жител на Дунав мост, е бил уволнен дисциплинарно. Това е резултатът от инспекцията в Министерство на регионалното развитие, която беше назначена от вицепремиера Гроздан Караджов.

„ Установено е, че е осъществено неприемливо дисциплинарно нарушаване, което освен нарушава всички правила и правила, само че и опетнява облика на министерството и администрацията. А от там и на България като цяло. В АПИ е издадена заповед за дисциплинарното уволняване “, сподели Караджов.

В обясненията на служителя написа, че абсурдът е станал в края на промяната му и е бил изтощен.

Караджов опроверга първичната версия, че БГ ТОЛ са упорствали за кешово заплащане.

„ Чужденецът е платил в брой на гише на „ Митници “, само че разногласието е зародил при опит да му бъде обяснена повода за наложена санкция

от 36 евро. Той е употребил път от Републиканската мрежа. После на първата рамка той си е платил, само че сумата е била дължима. Така не се удостоверява информацията, че чиновниците на ТОЛ са желали кешово заплащане “, изясни министърът.

Караджов разгласи, че при започване на ноември 2021 година са поискани писмени пояснения от трима чиновници на БГ ТОЛ, които са били на промяна по време на абсурда. Те са обяснили, че е зародил спор сред чиновниците на митническото бюро и молдовския жител.

Дисциплинарното произвеждане против провинилия се чиновник е почнало на 2 ноември - от този момент се е движила процедура.

„ Моето мнение е, че тази процедура е забавена, въпреки че към момента е в законово изискуемия период. По закон се плануват 2 месеца за започване, снемане на пояснения, предоставяне на персонални пояснения и така нататък Този период изтича на 25 декември. Въпреки това считам, че сходен вид инспекции би трябвало да се вършат в доста по-кратко време “, добави Караджов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР